Marius Craina, managerul de la Județean: „Am declanșat o isterie când am...

Marius Craina, managerul de la Județean: „Am declanșat o isterie când am început modernizarea spitalului, și promit că va continua” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, invitat la PRESSALERT LIVE, a vorbit despre ce planuri urmează pentru ca instituția medicală să se ridice la cele mai înalte standarde. Reamintim că la Spitalul Județean Timișoara a fost semnat contractul de începere a lucrărilor pentru secția unde vor avea loc transplanturile de rinichi, dar și pentru modernizarea Secției de Urologie. „Întreg etajul cinci, unde e Secția de Urologie, va fi modernizat. Avem 85 de paturi, totul se ia de la zero. Comportamentul de transplant reprezintă cea mai mare sumă. Aproape jumătate din aripa mică va fi alocată acelui segment. Sunt condiții speciale din punct de vedere al materialelor de construcție, personal, dotare, al tuturor etapelor și lucrurilor medicale care le va desfășura compartimentul”, a specificat Marius Craina.

Una dintre problemele importante o reprezintă spațiul mic destinat Unității de Primiri Urgențe. „Este și motivul pentru care este prevăzută modernizarea. Inițial au fost doar discuții, anunțându-se în anii trecuți că Timișoara este prinsă în programul de finanțare. Acum un an a fost o altă propunere, a Ministerului Sănătății, privind finanțarea pe proiecte europene.


Totul a rămas la nivel de discuții. Ținând cont că nu s-a întâmplat nimic, s-a luat hotărârea să existe bani în bugetul actual pentru extindere, modernizare și supraetajare. Dacă Ministerul Sănătății se hotărăște să înceapă ceva, nu doar să rămânem la ce am propus, atunci ne schimbăm opțiunile. Vom începe anul acesta modernizarea și extinderea unității de primiri urgențe”, a declarat Marius Craina, invitat în studioul HDV.

Una dintre cele mai costisitoare investiții ar fi Centrul de Mari Arși, care ar deservi întreaga zonă de vest a țării. „Doar aparatura este estimată la 17 milioane de lei. Am discutat și de acea cameră specială, nu știu care e rolul ei. Alte șase, șapte milioane ar fi la capitolul modernizare. Așteptăm vizita doamnei ministru (Sorina Pintea, ministrul Sănătății – n.r.) la Timișoara, sper că vine, sunt convins că va veni”, a spus, referitor la acest subiect, Marius Craina.

Prețurile unor achiziții din trecut pentru Secția de Terapie Intensivă, ținând cont de firma care a fost contractată, Gemedica, apropiată lui Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, au stârnit vâlvă. „În 2013, având în vedere situația în care se afla Clinica de Terapie Intensivă, dotarea era obligatoriu să fie făcută. Altfel se punea în pericol activitatea. S-a făcut un necesar de aparatură pentru întreaga Secție de Terapie Intensivă, s-a făcut un necesar de aparatură medicală, s-a aprobat de Ministerul Sănătății. Caietele de sarcini nu cunosc cine le-a făcut”, a precizat Marius Craina, manager al Spitalului Județean Timișoara.

De altfel, Craina nu a vrut să mai adauge nimic în plus pe lângă cele spuse până acum despre conflictul cu Mihai Ionac, șeful secției Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean Timișoara. „Un singur lucru voi comenta. Am declanșat o isterie când am început modernizarea spitalului, și vă promit că această isterie ca continua. Spitalul își va urma drumul spre UE și spre modernizare. Asta voi face”, a adăugat Marius Craina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.