Membru în juriul care a acordat Timişoarei titlul de Capitală Culturală Europeană:...

Membru în juriul care a acordat Timişoarei titlul de Capitală Culturală Europeană: „Am ales oare orașul nepotrivit?” Tensiunile locale se aud până la Bruxelles

1
DISTRIBUIȚI

 

Atacurile la care a fost supusă în ultima perioadă directoarea Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală 2021, Simona Neumann, nu au rămas fără ecou, ba chiar au ajuns până la urechile membrilor juriului care, în 2016, au decis că Timişoara merită să câştige titlul de Capitală Culturală Europeană.

Agnieszka Wlazel, membru în juriul care a acordat Timişoarei prestigiosul titlu, numită chiar de Comisia Europeană ca raportor, şi-a exprimat public susţinerea pentru Simona Neumann, promițându-i, într-o discuţie pe Facebook, că va monitoriza toate comisiile de monitorizare pe care le va înfiinţa Primăria Timişoara pentru a supraveghea activitatea asociaţiei.


Cu simțul umorului, poloneza i-a transmis Simonei Neumann că „vă vom monitoriza pe voi și vom monitoriza și câte comisii de monitorizare sunt, și cum vă monitorizează și cum vă țin atât de ocupați încât nu veți mai putea monitoriza decât comisiile de monitorizare”.

Agnieszka Wlazel, care chiar asta face, monitorizează de la Bruxelles activitatea Timișoara 2021, a mai spus „aparent, nu suntem de încredere. Am ales oare orașul nepotrivit? Enunțul de mai sus este o glumă, dar în același timp nu este”, încheind cu sfatul de a-l invita pe primar la discuție între reprezentanții Timișoara 2021 și corpul de monitorizare de la nivel european.

Discuţia dintre cele două a survenit după întâlnirea de luni dintre oamenii de cultură din Timişoara, primarul Nicolae Robu şi conducerea asociaţiei, întâlnire în cadrul căreia spiritele s-au încins de mai multe ori.

1 COMENTARIU

  1. Cu siguranta! Ai ales orasul lui Robu. Nu mai e nimic de zis. Ah…ba ar mai fi ceva: din categoria Robu mai fac parte Ciuhandu ,Grindeanu si altii…chiar nu mai stiu cum le cheama pe toate lichelele care au ajuns pana in varf in politica timiseana…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.