A murit fetița din Iași ai cărei părinți refuzau tratamentul pentru cancer...

A murit fetița din Iași ai cărei părinți refuzau tratamentul pentru cancer și căreia medicii timișoreni au încercat să-i salveze viața

0
DISTRIBUIȚI

Petronela, fetița de nouă ani din Iași ai cărei părinți au fost obligați de instanță să accepte tratamentul pentru cancer, a murit în urmă cu trei zile. Micuța a ajuns, la sfârșitul anului trecut, și la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara, dar în urma analizelor efectuate, medicii au ajuns la concluzia că Petronela are șanse mici de supraviețuire.

“Din păcate, fetiţa a decedat. Părinţii şi copilul s-au întors acasă (de la Timişoara – n.r.) înainte de Crăciun. Fata avea o tumoare de gradul IV. Ea a fost evaluată la Timişoara. Durata ei de viaţă fusese estimată de specialişti undeva între două şi şase luni. Chimioterapia, la vremea respectivă, a fost considerată inoportună şi inadecvată supravieţuirii. Era vorba despre chimioterapie foarte agresivă, care nici pentru un adult nu ştiu cât ar fi avut şanse de reuşită.


Fetiţa a fost diagnosticată cu cancer la vârsta de doi ani. Ea a ajuns la aproape 10 ani acum, înainte de a deceda. Părinţii s-au îngrijit de ea. Este o teorie legată de cancer: atâta vreme cât este vorba despre copilul tău, e greu de suportat ideea!”, a declarat Tiberiu Bataș, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, potrivit Mediafax.

Fetiţa din judeţul Iaşi a ajuns la spital, la începutul lui decembrie, după mai bine de cinci luni de când nu a mai fost văzută de un medic şi nu a mai făcut tratament. În acest caz, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi a solicitat, printr-o ordonanţă preşedinţială, ca familia să fie obligată să ducă copila la tratament.

Petronela a fost diagnosticată cu cancer la rinichi şi avea metastaze pulmonare. În ultimii ani a fost operată de mai multe ori şi, deşi era programată pentru consult şi internare la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi în vara anului trecut, părinţii au refuzat tratamentul. Aceştia au susţinut că nu mai au încredere în doctori şi nu doresc ca fiica lor să mai primească asistenţă medicală, spunând că se tem că îi vor fi furate organele. Ultima dată când a fost consultată de medicii oncologi a fost în luna iulie, înainte de a fi transferată la Timișoara, pe 12 decembrie.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.