Cu ce-i așteaptă Timișoara pe turiștii străini: două, trei zile de ”bună...

Cu ce-i așteaptă Timișoara pe turiștii străini: două, trei zile de ”bună distracție”, însă fără un muzeu al Revoluției VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

În contextul momentului „2021”, fluxul de turiști în Timișoara ar trebui să fie în continuă creștere. Tocmai de aceea, pregătirea orașului, dar și a întregului județ pentru asta trebuie să fie o prioritate pentru autorități.

Veniți pe calea asfaltului sau pe cea a aerului, turiști din toate colțurile lumii sunt curioși să exploreze orașul din care a pornit Revoluția ce a scos România din „lagărul” comunismului. Aici însă nu pot vizita un Muzeu al Revoluției. „Este o prioritate. Cel mai bun loc este în Piața Libertății”, cam atât a spus pe marginea acestui subiect Mihai Ritivoiu, consilier județean PSD, invitat la PRESSALERT LIVE.

Avantajul major pe care-l are Timișoara și Timișul, crede Ritivoiu, este Aeroportul Internațional „Traian Vuia”. „Are pe el două companii mari de low-cost. În urmă cu 15-20 de ani era complicat și scump să ajung în acest colț al Europei, însă acum, cu 10-20 de euro, în două, trei ore ai aterizat la Timișoara. Timișul este unul dintre județele fruntașe în ceea ce înseamnă numărul de turiști străini ce au poposit la noi. E un semnal extrem de bun. Timișoara are capacitatea să ofere două, trei zile de bună distracție oricărui turist”, crede consilierul județean PSD.

Cu tot optimismul, Mihai Ritivoiu a admis și minusurile pe care le are Timișoara din punct de vedere turistic.


„Raportat la celelalte orașe din România, avem evenimente culturale intense. La Muzeul Banatului există un blocaj și e unul dintre prioritățile noastre. Lucrurile sunt foarte complicate. În rest, există oferte, teatru, operă, cafenele. Timișoara are o viață culturală bine pusă la punct comparativ cu alte zone”, crede invitatul PRESSALERT LIVE. De altfel, o parte a Muzeului de Artă este închisă, fiind în renovări.

Mihai Ritivoiu ocupă și funcția de președinte al Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș. „În urmă cu două săptămâni am participat la un târg de turism la Bruxelles. Nu ne-a costat foarte mult. Niște ageți de turism au avut stand cu produse din Timiș, cu oameni de legătură care să arate ce poate fi făcut și vizitat în Timiș. De joi până duminică participăm la Romexpo, unde asociația are un stand considerabil ca și dimensiune, de 60 de metri pătrați. Este o premieră pentru că la standul nostru participă și Primăria Timișoara, Primăria Buziaș, Primăria Margina și Asociația Timișoara Capitală Culturală 2021. Am pus la aceeași masă o ofertă cumulată, pe tot ce înseamnă Timișul”, a prezentat Mihai Ritivoiu.

Prin intermediul asociației, din Timiș sunt promovate prin intermediul pliantelor oferite gratuit 31 de conace, lacul Surduc împreună cu oferta de cazare din zonă, gastronomia specifică, dar și producătorii locali de miere, brânză etc. „Există zone din Timiș care se implică și zone care nu doresc asta. Nu putem să-i aducem cu forța. Buziașul este printre principalii noștri colaboratori. Primarul de acolo este vicepreședintele asociației. Există accent major pentru promovarea turismului. Timișul nu este cel mai binecuvântat județ din punct de vedere al resurselor turistice, dar minusul poate fi compensat prin implicare”, a declarat Mihai Ritivoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.