Muzică fabricată în Timişoara: formaţia Monokrom a lansat videoclipul de debut la...

Muzică fabricată în Timişoara: formaţia Monokrom a lansat videoclipul de debut la piesa Ecouri VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Formaţia timişoreană Monokrom a lansat videoclipul piesei Ecouri

Formaţia timişoreană Monokrom a lansat primul videoclip oficial, „Ecouri“, o melodie care, conform mărturisirilor muzicienilor, abordează o temă veselă. Trupa timişorenă abordează un stil autointitulat ca fiind „alt-punk“, „stil ce îmbină punk-ul cu rock alternativ“, având ca influenţe nume diverse de la Blink 182, Green Day, Billy Talent şi Ramones până la formatii ca The Cure, Oasis sau INXS. Băieţii au luat naştere în 2014 la inţiativa vocalistului Sebastian Ursache şi a chitaristului Vinter Marco, iar formula actuală s-a defintivat odată cu venirea în formaţie la bass a lui Darius Zelenco şi a tobarului Muthi Răzvan. Primele compoziţii proprii în română Monokrom s-au concretizat la începutul anului 2016 iar debutul scenic al trupei s-a consumat în cadrul festivalului Studentfest din acelaşi an. De-a lungul celor doi ani de existenţă muzicală formaţia a fost invitată să susţină recitaluri în cadrul Revolution Festival şi Music Travel Festival şi a cântat în deschiderea unor artişti ca Omul cu Şobolani, EMIL, Ska-nk şi Moon Museum.


Primele trei piese ale formaţiei numite „Oţel naval“, „Sala cu stafii“ şi „Marinar de apă dulce“ au fost înregistrate la sfârşitul anului 2016, iar recent muzicienii au înregistrat în studio piesele Ecouri şi PS. La capitolul planuri de viitor, tinerii muzicieni, care sunt acum studenţi ai UVT la diferite secţii, pregătesc apariţia unui album de debut.

„Piesa Ecouri este o melodie la care am contribuit toţi cei patru membri ai trupei, atât din punct de vedere al versurilor cât şi a melodiei. Şablonul a fost compus de solsitul trupei, în timp ce se afla pe coasta de est a Americii, în Florida. Mai târziu, piesa a fost definitivată de noi toţi. Este printre puţinele piese, dacă nu chiar singura, compusă de noi în care abordăm o temă veselă. Celelalte melodii chiar dacă au un ritm alert şi vesel abordează teme ca singurătatea sau neînmplinirea în plan sentimental. Videoclipul a fost realizat de Zsolt Laszlo absolvent al secţiei de fotografie din cadrul UVT şi Erika Demeter absolventă la Cluj a secţiei de Cinematografie şi Media.Videoclipul a fost filmat la un concert pe care l-am susţinut în clubul Manufactura, în studio şi în sala de repetiţii a trupei. Dintre formaţiile din ţara noastră de care am fost influenţaţi îi putem aminti pe Viţa de Vie, Alternosfera, Omul cu Şobolani sau Robin and the Backstabbers“, ne-au declarat membrii trupei timişorene care au lansat videoclipul de debut.

Formaţia Monokrom va susţine un concert sâmbătă 24 februarie, de la ora 20.00, la Manufactura, în deschiderea recitalului Ska-Nk.

Foto: Alin Zelenco

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.