Nicolae Robu a mințit oamenii de afaceri francezi: ”În cinci ani și...

Nicolae Robu a mințit oamenii de afaceri francezi: ”În cinci ani și jumătate, de când sunt primar, am construit trei pasaje”

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, i-a mințit fără niciun fel de jenă pe oamenii de afaceri francezi care, astăzi, s-au adunat în sala de consiliu unde s-a desfășurat conferința ”Mobilitatea viitorului, în Timișoara”, organizată de Camera Franceză de Comerț și Industrie în România. François COSTE, președintele  CFCIR, a vorbit despre obiectivele stabilite la nivel european și a subliniat faptul că ”o analiză a Uniunii Europene pune în evidență că 25% din poluare se datorează transportului și 80% din acesta transportului urban. Ambiția este de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cauzate de transporturi cu cel puțin 60% față de 1990 și să se înscrie în mod ferm pe o traiectorie care să tindă spre zero”.

După ce în stilul caracteristic, edilul a întârziat, obligându-i pe organizatori să-și schimbe desfășurarea conferinței, Robu a ținut un discurs plictisitor și fără substanță.


”În acest an vom porni două noi pasaje. În cinci ani și jumătate, de când sunt primar, domnule președinte, distinse doamne și domni, am construit trei pasaje. În ultimii 50 de ani în Timișoara nu s-a realizat niciun pasaj. Acum începem și construirea a două noi poduri”, a susținut Robu. Singurul pasaj realizat în administrația Robu a fost cel de la podul Michelangelo, celelalte fiind, de fapt, lărgirea pasajelor existente Jiul și Popa Șapcă.

Nicolae Robu s-a lăudat cu cele 30 de tramvaie reabilitate și a anunțat că, în perioada următoare, municipalitatea are în plan să achiziționeze 15 tramvaie noi și să modernizeze liniile de tramvai din oraș. Primarul Timișoarei a sustinut faptul că achiziționarea de autobuze electrice nu este posibilă în perioada imediat următoare din cauza lipsei resurselor finaciare si a costurilor încă ridicate pe care le au vehiculele electrice, o soluție propusă de primar fiind alocarea de fondurile europene special pentru acest obiectiv.

Cu toate acestea, edilul a susținut ca primăria ca continua investițiile în stațiile de încărcare a mașinilor electrice, dar și a bicicletelor sau trotinetelor electrice pentru ca populația să înțeleagă faptul că viitorul este în această direcție.

Timișoara are, însă, un rol extrem de important în reducerea poluării la nivel global prin cei aproximativ 2000 de specialiști care lucrează în centrele de cercetare din oraș pentru a găsi soluții de dezvoltare a vehiculelor non-poluante, a subliniat Cosmin Brânzan, consulul onorific al Franței în vestul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.