Noi contracte de finanțare europeană pentru firmele din zona ADR Vest. În...

Noi contracte de finanțare europeană pentru firmele din zona ADR Vest. În ce domenii de activitate lucrează

0
DISTRIBUIȚI

La sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest a avut loc, luni, semnarea a 18 noi contracte de finanţare cu firme din Regiunea Vest, în cadrul Regio-Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, finanţarea nerambursabilă fiind acordată pentru îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici, mijlocii şi microîntreprinderi.

Firmele care vor primi finanţare activează în sectoarele construcţii, industria prelucrătoare – fabricarea de echipamente electrice de iluminat, a echipamentelor de ridicat şi manipulare, fabricarea de motoare, generatoare şi transformatoare electrice, a utilajelor pentru prelucrarea maselor plastice şi a cauciucului – dar şi în domeniul hotelier, cel al prelucrării datelor, precum şi în activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică.


Firmele ale căror proiecte vor beneficia de finanţare vor achiziţiona echipamente, inclusiv programe informatice, care vor contribui la creşterea competitivităţii economice, la dezvoltarea de noi produse sau servicii şi la crearea unor noi locuri de muncă. Valoarea totală a proiectelor contractate este de 9,43 milioane de euro, finanţarea nerambursabilă fiind de 4,96 milioane de euro.

Din contractele semnate astăzi, 13 au fost depuse pentru microîntreprinderi. În cadrul acestui apel de proiecte au fost depuse 364 de proiecte, din care 111 au fost contractate, 95 de proiecte sunt transmise la Autoritatea de Management POR spre contractare, 13 proiecte se află în etapa de precontractare iar 145 de proiecte au fost respinse, retrase sau reziliate. Celelalte cinci proiecte contractate astăzi au fost depuse în cadrul apelului de proiecte pentru întreprinderi mici şi mijlocii. În cadrul acestui apel, din cele 68 de proiecte depuse, 13 proiecte au fost contractate, 28 de proiecte sunt transmise la Autoritatea de Management POR spre contractare, 13 proiecte se află în etapa de precontractare iar 14 proiecte au fost respinse sau retrase. Una din IMM-urile care a obţinut finanţare pentru îmbunătăţirea competitivităţii societăţii, este firma de arhitectură MG Building Design SRL, în care acţionar este George Ciuhandu, fiul fostului primar al Timişoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.