Noi victime din cauza gripei în vestul țării: două femei au murit

Noi victime din cauza gripei în vestul țării: două femei au murit

0
DISTRIBUIȚI

Gripa continuă să facă victime și în vestul țării. Primul deces din cauza complicațiilor acestei boli a fost înregistrat în data de 12 februarie, la o femeie de 63 de ani, nevaccinată, care a fost internată la Spitalul Județean Arad.

Astăzi, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile anunță că au fost confirmate cu virus gripal încă două decese în vestul țării.


Este vorba de o femeie de 73 de ani, din județul Caraș-Severin, diagnosticată cu virus gripal de tip B, nevaccinată, care a murit în data de 16 februarie.

De asemenea, ieri, o femeie de 54 de ani, tot din județul Caraș-Severin, diagnosticată cu virus gripal de tip A și nevaccinată, a murit.

La nivel național, numărul deceselor din cauza gripei au ajuns la 45.

Ministerul Sănătăţii a transmis populaţiei o serie de măsuri care trebuie luate atât în spitale, şcoli sau al farmacii, cât şi de fiecare persoană în parte, pentru a preveni eventuale îmbolnăviri cu gripă. Astfel, managerii de spitale au obligaţia să se asigure că sunt respectate cu stricteţe măsurile igienico-sanitare în unităţile sanitare şi că personalul medical are la dispoziţie şi poartă echipamentul de protecţie. De asemenea, Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică să prezinte, în cel mai scurt timp, o situaţie a stocurilor de medicamente antivirale specifice pentru gripă existente în spitale şi, după caz, să solicite suplimentarea stocurilor, astfel încât să fie disponibile medicamentele necesare pentru tratamentul pacienţilor internaţi.

Şi farmaciile trebuie să se asigure că au medicamente şi produse necesare prevenirii şi tratării gripei.

Totodată, avertizează Ministerul Sănătății, este necesar ca în grădiniţe şi scoli, în fiecare dimineaţă, cadrele medicale să realizeze un triaj, astfel încât să poată fi evitată răspândirea virusului gripal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.