AJF Timiș are un alt șef după 27 de ani. Romeo Malac:...

AJF Timiș are un alt șef după 27 de ani. Romeo Malac: ”Am preluat ștafeta de la Dănuț Lața”. Ce planuri are noul președinte

0
DISTRIBUIȚI
Romeo Malac, al doilea de la stânga la dreapta. Foto: Facebook

Favorit la câștigarea alegerilor pentru șefia AJF Timiș, Romeo Malac s-a impus astăzi la scor în fața celorlaltor trei candidați. Noul președinte s-a bucurat de susținerea lui Dănuț Lața, care s-a retras după ce a înregistrat un record absolut de ”domnie” în fotbalul românesc. Un punct important în programul de ”guvernare” al noului conducător e reprezentat de anularea taxelor plătite AJF-ului la nivel de copii și juniori.

Doar o absență s-a înregistrat la Adunarea Generală Ordinară a AJF Timiș, programată inoportun pentru majoritatea reprezentanților mass-media, suprapunându-se cu jocul lui ASU Poli cu Chindia din Liga a II-a. Presa a fost văzută mai degrabă ca un adversar în ultimele mandate ale lui Dănuț Lața. Altfel nu se explică alambicatul document pentru acreditare, precum și faptul că la hotărârea Comitetului Executiv din 26 ianuarie trei din cinci hotărâri vizau jurnaliștii.

Succes anticipat

Romeo Malac, fost fotbalist, administratorul arenei ”Dan Păltinișanu” și vicepreședinte în ultimul mandat al lui Dan Lața pornea cu prima șansă în fața lui Adrian Onica, delegat al Ripensiei la rândul său vice AJF, al observatorului federal Gabriel Stoicovici (ex-CFR) și a fostului arbitru, acum observator, Ioan Mureșan, care mai candidase fără succes.

Scorul final a fost zdrobitor: 87 dintre membri l-au ales pe Malac, câte 14 au optat pentru Onica și Stoicovici iar ”dizidentul” Mureșan a convins doar cinci asociații sportive. Un alt vot a fost anulat pentru o neregulă.

”Eram favorit, mă așteptam să câștig dar nu la așa mare distanță.


Am o responsabilitate mare, vreau să-l felicit pe domnul Lața pentru anii în care a condus AJF-ul. Am preluat ștafeta de la dânsul. Vreau să duc județul Timiș cât mai sus, să avem o voce și la FRF. Proiectul e împreună cu echipa mea, domnul secretar Florian Mierea va continua activitatea, la fel și domnul Nicolae Grigorescu (șeful arbitrilor Timiș) iar cei trei vicepreședinți sunt noi (Ionel Poclid, Ciprian Trancă și Raul Ghiciulescu)”, a declarat Romeo Malac pentru Pressalert.ro.

Printre cele mai importante propuneri din proiectul lui Romeo Malac se numără faptul că vor dispărea taxele plătite AJF-ului de la nivelul copiilor și juniorilor, pentru încurajarea fotbalului juvenil, cât și introducerea unor cursuri de specializare pentru antrenori, atrbitri și observatori, după modelul FRF. ”În calitate de vicepreședinte am făcut proiectul acela de la Dumbrăvița, cu terenul sintetic, oamenii au fost la început reticenți, FRF a făcut jumătate-jumătate cu Primăria, un proiect european. Pentru terenul acela de la Baza 2 am făcut demersuri… am pus umărul inclusiv acolo. Noi suntem și acum pe primul loc la număr de echipe. Au mai dispărut, e adevărat, au mai apărut altele, dar avem peste o sută de jocuri pe săptămână…”, a mai spus Romeo Malac. Acesta nu știe deocamdată dacă va continua și pe vechea funcție de administrator al bazei sportive ”Dan Păltinișanu”: ”Sunt actualmente și acolo în acest moment, știți ce se bănuiește legat de stadion. Voi lua o decizie înțeleaptă pentru fotbalul timișean”.

Romeo Malac a fost văzut favorit deoarece era preferat de Dănuț Lața, dar și pentru că ar avea susținere politică (n.r. fratele său Victor e primarul PSD al Dumbrăviței). ”Știa ce vreau să fac dacă voi câștiga (n.r. Lața), considera că sunt omul portivit la locul potrivit… Am avut susținere și de la alte echipe care se consideră că au altă susținere politică”, subliniază Malac.

Întrebat de introducerea unui campionat de juniori pentru echipele din D-Timiș, soluție pentru care s-a optat în multe județe, Malac a dat de înțeles că această decizie depinde și de dorința cluburilor. ”Împreună cu conducerea executivă o să punem în balanță chestiunea aceasta. Vreau să mă mișc, să se vadă că s-a schimbat ceva. Sper să reușesc, dar trebuie să fiu sprijinit. E în plan. Sunt în slujba echipelor, dacă ele își doresc asta trebuie să fim receptivi”, a conchis noul președinte. Acesta își dorește de asemenea o altfel de relație cu media și are în program inclusiv capitole destinate imaginii, precum modernizarea site-ului AJF, dar și crearea unui brand al asociației județene din Timiș.

Dănuț Lața a fost președinte AJF Timiș din 1991, practic de la înființarea asociației, dar a avut practic un rol de conducător în fotbalul județean încă dinainte de 1989.

”Eu îi mulțumesc lui Dănuț Lața pentru activitate, trebuie să recunoaștem că a făcut multe lucruri bune”, Romeo Malac, noul președinte al AJF Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.