Numeroși turiști din Mexic ar putea veni la Timișoara. Ce pas important...

Numeroși turiști din Mexic ar putea veni la Timișoara. Ce pas important urmează să fie făcut

0
DISTRIBUIȚI

Numeroși turiști din Mexic ar putea veni la Timișoara pentru a vizita orașul și împrejurimile, în viitorul apropiat. Adrian Bădescu, consulul onorific al Mexicului în Timișoara, a anunțat, astăzi, că este posibil ca orașul de pe Bega să se înfrățească cu Cancun, o stațiune balneoclimaterică foarte populară pe coasta Golfului Mexic.

“Ne bucurăm că, în acest an, în Timișoara, sunt inițiate două proiecte în care Mexic ne este partener. Unul dintre proiecte este potențiala înfrățire între Timișoara și orașul Cancun. Este un avantaj foarte mare pentru ambele orașe, în ideea Timișoarei ca și Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Cancun este principalul pol de turism din America de Nord și probabil principala atracție de turism de iarnă pentru toată populația turistică din SUA și Canada, iar o prezență a Timișoarei și o promovare a Timișoarei în Cancun poate să aducă beneficii și să atragem turiști de peste ocean. De asemenea, prezența Mexicului și a Cancunului în Timișoara este benefică”, a afirmat Adrian Bădescu, astăzi, într-o conferință de presă organizată la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.

De asemenea, în prima jumătate a acestui an se va înființa, la Timișoara, Clubul Economic Nord American: SUA, Canada și Mexic.

ambasador mexic

La conferința de presă organizată la sediul CCIA Timiș a participat și Jose Guillermo Ordorica Robles, ambasadorul Statelor Unite Mexicane în România, care s-a arătat încântat de vizita în capitala Banatului.

“Cred că vom găsi inițiative comune, pentru că există potențial de dezvoltare a legăturilor economice între Mexic și România.


Vreau să transmit un mesaj puternic de prietenie și să îi încurajez pe români să vină în Mexic, suntem o țară liberă, stabilă”, a precizat ambasadorul Statelor Unite Mexicane în România.

Totodată, Florica Chiriță, directorul general al CCIA Timiș, a declarat că, în viitorul apropiat, o delegație din județul nostru ar putea merge în Mexic.

“A fost o întâlnire extraordinar de interesantă, pentru că domnul ambasador a venit cu o dorință de colaborare cu județul nostru. Am aflat că există interes atât de a investi în România, cât și de a prelua firme și produse din România în Mexic. Există oportunități de ambele părți. Considerăm că vom fi, la sfârșitul anului, mult mai prezenți pe piața din Mexic și, de asemenea, sperăm să vă anunțăm că sunt deja firme înregistrate la Registrul Comerțului cu investiție mexicană. Am fost încântată să aud că există o deschidere foarte mare pentru a primi delegația din județul Timiș în Mexic. Eu am încredere că după această vizită se vor întâmpla evenimente între noi și Mexic”, a afirmat Florica Chiriță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.