O femeie operată de cezariană a fost dusă la medic cu o...

O femeie operată de cezariană a fost dusă la medic cu o maşină trasă de boi din cauza drumului impracticabil

0
DISTRIBUIȚI
Foto: adevarul.ro

O femeie care a născut prin cezariană a fost dusă la controlul medical cu o maşină trasă de boi, din cauza drumului impracticabil dintr-un sat din judeţul Buzău, aceasta fiind singura soluţie pentru a scoate autoturismul din noroi, potrivit Mediafax.

Cazul a fost făcut public de mama proaspetei mămici, care a filmat cu telefonul mobil în ce condiţii sunt nevoiţi oamenii din satul buzoian Jgheabu, comuna Mânzăleşti, să plece la medic. Pe imagini se vede drumul acoperit de noroi, care este impracticabil, iar maşina este trasă de boi pentru a putea înainta.

“Era fata mea în maşină.


Este drumul care trece prin faţa casei mele. Fata a născut, prin cezariană, şi pleca la medic să scoată firele. Maşina a rămas în noroi. Am scos-o cu boii. Bebeluşul are două săptămâni. Era cu mine. Am filmat ca să vadă toată lumea cum e. Nu e niciun pic de pietriş, nimic”, a povestit Mădiţa Dinu.

Femeia spune că în zonă sunt 10 case în care locuiesc 26 de persoane. Drumul se află în această stare de ani de zile şi oamenii spun că la ei nu pot ajunge ambulanţele sau pompierii.

“Şi când am adus bebeluşul, tot la fel, am tras maşina cu boii. Noi trebuie să mergem doi kilometri, până la gârlă, unde avem magazine, şcoală sau altele. Nu mai pot, sunt operată pe coloană, nu ajunge salvarea, nimeni. L-am sunat şi pe primar, i-am spus să ne ajute”mai spune Dinu.

La rândul său, primarul comunei Mânzăleşti, Valeriu Beşliu, a declarat că drumul respectiv este unul de exploataţie şi va încerca să găsească o soluţie atunci când se va aproba bugetul pentru reabilitarea lui.

“E un drum de exploataţie. Face legătura dintre sat şi păşuni. Panta este foarte înclinată, are între 50 şi 70% grad de înclinaţie. Am băgat ceva balastru acum doi ani, dar se duce lumea cu căruţa şi se fac şanturi. Aşteptăm să fie aprobat bugetul şi să găsim o soluţie şi să intervenim când vine vremea bună”, a spus Beşliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.