O nouă zi de Bacalaureat, încă un eliminat în Timiș. Cum a...

O nouă zi de Bacalaureat, încă un eliminat în Timiș. Cum a încercat să copieze un elev

0
DISTRIBUIȚI

Nicio zi de Bacalaureat fără incidente în județul Timiș. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș anunță că, astăzi, un elev care a susținut proba orală la Limba Română la Colegiul Național „Iuliu Hașdeu” din Lugoj a fost eliminat din examen. Asta pentru că a fost prins cu telefonul mobil asupra lui.

Ieri, un alt elev care a susținut examenul la Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timișoara a avut aceeași soartă după ce a intrat cu telefonul mobil în sală. Pentru că au încercat să fraudeze Bacalaureatul, cei doi liceeni nu se vor mai putea prezenta la următoarele două sesiuni ale examenului.

Potrivit datelor făcute publice de Inspectoratul Școlar Timiș, la proba orală la Limba Română s-au înscris 3.971 de candidați, dintre care, până astăzi, la ora 16.00, s-au prezentat 1.908, doi fiind eliminați.


61% dintre liceenii care au susținut proba orală la Limba Română au obținut calificativul “experimentat”, 26% – “avansat” și 13% – “mediu”.

Prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018 a început luni, 12 februarie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Potrivit calendarului anunţat de ministerul Educaţiei Naţionale, proba continuă și marți şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 – 15 februarie).

În zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.