Pază bună, în mâncare. Multe băuturi și alimente ne pot feri și...

Pază bună, în mâncare. Multe băuturi și alimente ne pot feri și chiar ajuta în lupta cu cancerul

0
DISTRIBUIȚI

Anual, zeci de mii de români află că sunt bolnavi de cancer. Necruțătoarea boală face din ce în ce mai multe victime la nivelul întregii lumi, fiind a doua cauză de deces în țările din Europa. În vreme ce factorul genetic joacă un rol important în ceea ce privește posibilitatea de a ne îmbolnăvi de cancer, fără doar și poate cea mai puternică amprentă o are mediul în care trăim.

Poluarea, stresul, consumul de alcool sau de tutun, precum și o dietă dezechilibrată, ne cresc semnificativ șansele de a ne îmbolnăvi de cancer. Alimentația joacă un rol extrem de important în menținerea stării de sănătate. Specialiștii atrag atenția că există mai multe alimente pe care trebuie să le consumăm dacă dorim să prevenim îmbolnăvirile de cancer.

Băuturi care ne apără de cancer

Vinul roșu

Primul loc pe listă îl ocupă una din cele mai iubite licori, vinul roșu. Un pahar de vin roșu pe zi nu doar că ne îmbunătățește circulația sanguină, ci ne oferă și o mulțime de antioxidanți și de vitamine. În ceea ce privește eficacitatea lui în lupta cu cancerul, vinul roșu este bogat și în resveratrol, un compus care impiedică celulele canceroase să se răspândească în corpul nostru.

Ceaiul verde

Este înlocuitorul perfect pentru cafea. Ne oferă la fel de multă energie, însă fără efectele negative pe care cofeina le are asupra organismului. Ceaiul verde este eficient și în curele de slăbire, stimulând pierderea în greutate. Acesta este extrem de bogat în antioxidanți care previn diviziunea celulelor canceroase. Antioxidanții reduc șansele de apariție a tumorilor de pancreas, plâmăni, ficat, sâni sau colon, ferindu-ne astfel de apariția cancerului.

Cafeaua

Efectele benefice ale cafelei asupra organisului au fost amplu contestate în ultimii ani.


Specialiștii care pledează pentru înlocuirea acesteia cu ceaiul verde sau cu alte băuturi nu sunt deloc puțini. La fel de mulți sunt însă și iubitorii de cafea care dimineață de dimineață își încep ziua cu licoarea care le oferă energie. Cafeaua ne ajută în lupta împotriva cancerului având în componența ei o proteină numită ATR, care ajută la distrugerea celulelor afectate de expunerea constantă la razele UV.

Alimente care ne ajută să luptăm cu cancerul

Rodia

Rodia, un fruct mai puțin cunoscut în România, este un aliat excelent al celor care doresc să se ferească de cancer având o dietă sănătoasă. Rodiile sunt bogate în antioxidanți care ajută în lupta împotriva radicalilor liberi care la rândul lor afectează celulele organismului. Consumul de rodii blochează reproducerea celulelor canceroase maligne și formarea metastazelor.

Broccoli

Este din ce în ce mai des prezent pe mesele românilor care adoptă o dietă sănătoasă. Este extrem de bogat în fibre și în vitamina C. Grație conținutului de sulforafan, broccoli ajută la detoxifierea ficatului, ajutând organismul să funcționeze mai eficient și scăzând astfel riscul dezvoltării de tumori ale sistemului digestiv.

Usturoiul

Recunoscut ca unul din cele mai bune antibiotice naturale, usturoiul este extrem de eficient în lupta împotriva cancerului. Acesta este bogat în nutrienți care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și a virușilor, fiind extrem de eficient, spre exemplu, în tratarea răcelilor. De asemenea, usturoiul conține vitamine și minerale care ajută la prevenirea mai multor tipuri de cancer printre care cele de esofag, plămâni, colon sau stomac.

Citricele

Din ce în ce mai multe persoane aleg să își înceapă ziua cu un fresh sau cu un smoothie, oferind organismului chiar de la primele ore ale dimineții o serie de vitamine esențiale pentru menținerea unei stări optime de sănătate. Consumul de lămâi, portocale sau grapefruit ne ajută să ne ferim și de cancer. Mulțumită conținutului ridicat de limonen, substanță care stimulează activitatea limfocitelor, lămâile, portocalele și grapefruitul ne ajută să luptăm împotriva cancerului.

Nucile

Sunt folosite cu precădere în prepararea deserturilor și sunt nelipsite din tradiționalul cozonac românesc. Nucile sunt bogate în fitosteroli, molecule care blochează receptorii de estrogen. Practic, fitosterolii împiedică astfel dezvoltarea celulelor maligne. Pe scurt, consumul de nuci ne ajută să ne ferim de cancerul de sân, de prostată sau de colon.

Sursa foto: Freepik

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.