Pedalare în memoria bicicliștilor care au murit în accidente rutiere, la Timișoara....

Pedalare în memoria bicicliștilor care au murit în accidente rutiere, la Timișoara. Ce alte evenimente pregătește Verde pentru Biciclete

0
DISTRIBUIȚI

verde pentru biciclete

Verde pentru Biciclete a stabilit calendarul evenimentelor din acest an, care vor fi organizate la Timișoara, dar și în apropiere. Potrivit voluntarilor din cadrul campaniei, prima pedalare este programată pentru data de 8 martie, de Ziua Femeii. La fel ca-n anii precedenți, iubitorii mersului pe două roți sunt așteptați într-un număr cât mai mare la “Pedalarea de primăvară”, mai ales că în acest an Verde pentru Biciclete sărbătorește zece ani de existență.

În premieră, în capitala Banatului va fi organizată, în luna mai, „Ride of silence”, o pedalare în memoria bicicliștilor care au murit în accidente rutiere.


În luna iunie, prichindeii sunt așteptați la o pedalare dedicată lor, care va fi organizată în Parcul Copiilor, și tot în această lună se dă startul turelor cicliste bănățene.

În iulie, bicicliștii sunt invitați pe strada Mărășești, pentru a sărbători un an de când zona este liberă pentru iubitorii mersului pe două roți. Seria pedalărilor organizate de Verde pentru Biciclete în acest an se încheie în luna august, cu „Cochete pe biciclete”.

Actrița Ana Munteanu, noul coordonator al campaniei „Verde pentru Biciclete”, a anunțat că, în acest an, va fi demarat și proiectul „Map your way”, în luna martie, fiind solicitat ajutorul comunității locale pentru identificarea zonelor cel mai des folosite de către bicicliști. Pe baza datelor obținute va fi elaborat un document care va fi înaintat Primăriei Timișoara, cu privire la noile piste care ar putea fi create sau cu propuneri de soluții la probleme frecvente semnalate de bicicliști.

Nu vor fi uitate, în acest an, nici cursurile de educație rutieră, care sunt organizate lunar pentru bicicliști, cu scopul de a-i informa și educa. Totodată, în luna septembrie este programată o conferință națională Verde pentru Biciclete, la care vor fi invitați să participe oameni cu putere de decizie din marile orașe din România, dar și de la nivel central. Ultimele două luni ale anului sunt destinate pentru organizarea unui concurs de educație rutieră în licee.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.