Pragu de Sus: „Ceea ce cântăm noi nu mai e folk, e...

Pragu de Sus: „Ceea ce cântăm noi nu mai e folk, e pop-rock“. Vezi noul videoclip al trupei VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Formaţia Pragu De Sus a lansat videoclipul piesei „Te voi chema“, melodie cu care formaţia a participat la semifinala concursului Eurovison desfăşurată în Sala 2 a Teatrului Naţional din Timişoara.

„Acum, după ”serbare”, ne luăm cântecelul acasă, pregătindu-l pentru marea și minunata familie a Pragului de Sus! Cetatea Devei este locul ales pentru filmări. Renovată recent, Cetatea a devenit un important punct de atracție turistică. Avem locuri minunate în jurul nostru și depinde de noi cum le punem în valoare“, spun membrii formaţiei.

În noul videoclip al muzicienilor apar fetele de la Zumba Hunedoara, iar în spatele camerei de filmat a fost Alex Chivari. Invitatul special al acestei piese este Horea Crișovan, înregistrările şi mixajul au fost realizate de Adrian Uritescu & Lowbass5 Studio, iar masterizarea a avut loc la Mike Kalajian & Rogue Planet Mastering, USA.

Noua melodie este primul extras din următorul material discografic al formaţiei.


Cariera trupei Pragu de Sus a început în anul 2004, odată cu primele apariții scenice și cu editarea primului material discografic, „Decupaj Sonor”. Solistul Călin Bârcean și Pragu’ de Sus au redeschis culoarele folkului în zona de vest a țării, prin apariții regulate și colaborări de durată cu artiști precum Mircea Vintilă, Mircea Baniciu (cu care s-a înregistrat piesa „Nimeni, nimeni” în 2009), Ducu Bertzi, Marius Bațu și alții.

„Pe plan stilistic, noul album al nostru va suna mai rock. Îl avem pe chitaristul Florin Demea, care vine cu bagajul lui de hard-rock. Am finalizat deja trei piese şi ne place cum sună. Contează enorm să masterizezi afară, în S.U.A. Ceea ce cântăm noi nu mai e folk, e pop-rock. Folk nu mai cântăm demult, doar că așa ne-a perceput lumea la început. De la primul album, care într-adevăr era folk, am trecut prin multe schimbări, am evoluat mult până la albumul cu numărul cinci. Momentan, înregistrăm piese noi, ne dorim un al doilea videoclip la începutul verii, iar în toamnă vom avea lansarea noului album“, ne-a declarat Călin Bârcean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.