Prefectul de Timiș, întâlnire cu ambasadorul Italiei. Soluţia şoc propusă la problema...

Prefectul de Timiș, întâlnire cu ambasadorul Italiei. Soluţia şoc propusă la problema lipsei de forţă de muncă din județ

0
DISTRIBUIȚI

Prefectul Eva Andreaș și vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Traian Stancu, s-au întâlnit astăzi cu ambasadorul Italiei la București, Marco Giungi, și cu reprezentanți ai Institutului Italian de Cultură București, Institutului de Comerț Exterior Italian la București, Confindustria România, Camerei de Comerț Italiană pentru România și Consulatului Onorific al Italiei la Timișoara.

Printre problemele discutate de oficiali s-a numărat şi lipsa forţei de muncă din judeţul Timiş.


„În acest context, în cadrul discuțiilor au fost avansate posibile soluții, printre care: relocarea de forță de muncă din alte județe, dezvoltarea învățământului profesional în sistem dual și inovația tehnologică. Prefectul Eva-Georgeta Andreaș a afirmat că a discutat problema lipsei forței de muncă din județul Timiș cu prefectului județului Hundeoara, județ în care există o rată mare șomajului în zone miniere – unde s-au închis mine- și unde ar exita persoane doritoare să se angajeze în județul nostru.

Aceeași problemă a fost discutată și cu consulul onorofic al Spaniei la Timișoara, în contextual în care ar exista persoane din Spania, cu vârsta cuprinsă între 45 și 60 de ani – care nu își mai găsesc locuri de muncă în zonele în care domiliciază și care ar dori să vină să lucreze”, a informat Prefectura Timiş. Una din cele mai mari probleme legate de relocarea forţei de muncă este lipsa de spaţii de cazare. Oficialii italieni au precizat că firmele italiene iau în calcul retehnologizarea companiilor pentru reducerea necesarului de forţa de muncă.

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.