Președintele PSD Timiș cere partidelor din județ să nu mai atace Asociația...

Președintele PSD Timiș cere partidelor din județ să nu mai atace Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a lansat un apel public prin care le cere partidelor din Timiș să nu mai atace Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană și să lase echipa câștigătoare să își facă treaba.

Apelul lui Dobra vine după ce primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a atacat în ultimele săptămâni modul în care este gestionată implementarea programului și a anunțat înființarea unor comisii de control privind activitatea asociației.

„După cum ați observat, am încercat să stăm și stăm deocamdată deoparte față de acest scandal. Asta nu înseamnă că nu suntem conectați și nu suntem implicați în acest proiect. La nivelul consiliului județean sunt parteneri în cadru acestui proiect, dar și politic ne-am asumat și am pus umărul la construcția acestui proiect prin faptul că am asumat sprijinul pe care l-am acordat atât din partea grupului de consilieri locali din Timișoara cât și din partea Consiliului Județean.


Cred și îmi doresc foarte mult să nu transformăm acest proiect important pentru județul Timiș și pentru Timișoara într-o dispută politică. Îmi doresc să rămână această asociație imparțială, să rămână conectată la ceea ce înseamnă Timișoara 2021, ca echipa care a câștigat și a dus greul prezentând dosarul de candidatură câștigând această competiție și câștigând titlul să ducă mai departe acest proiect și să îl implementeze așa cum și-au propus. Nu este simplu, știm cu toții, avem și o răspundere din punct de vedere guvernamental de a sprijini acest proiect, dar eu vreau să dau asigurări din postura de președinte al PSD Timiș că toți colegii mei vor sprijini proiectul așa cum trebuie, încât anul 2021 să fie anul de anvergură al Timișului și al Timișoarei. Mai mult decât atât vreau să vă spun că sunt importanți anii aceștia 2018, 2019, 2020, anul 2021 cu titlul obținut din punctul meu de vedere e și mai importantă continuitatea, e și mai important ce vom face după 2021 ca aceste proiecte să aibă continuitate, să putem să atragem turiști în județul Timiș. Lansez un apel public către toate partidele politice să nu transforme acest proiect foarte important pentru județul Timiș într-o dispută electorală și într-o dispută politică. Să lăsăm administrația județeană și pe cea locală și toți factorii implicați să sprijine acest proiect”, a declarat Dobra astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.