Prima premieră de la Teatrul Național Timișoara, în 2018: ”Cele trei grații”

Prima premieră de la Teatrul Național Timișoara, în 2018: ”Cele trei grații”

0
DISTRIBUIȚI

Sala 2 a Teatrului Naţional din Timişoara găzduieşte astăzi, de la ora 19.00, prima premieră a acestui an, „Cele trei graţii”, un spectacol de şi cu Mălina Petre, Mirela Puia şi Luminiţa Tulgara.

Versiunea scenică prezentată de teatrul timişorean aduce în faţa spectatorilor cele trei graţii – fiicele lui Zeus care personificau frumuseţea feminină şi erau protectoare ale poeţilor în mitologia greacă – într-o altă ipostază decât cea în care ele apar în celebrele tablouri ale lui Botticelli, Rafael sau Rubens.


Mai puţin ilustre şi mai puţin strălucitoare decât legendarele făpturi care trăiau în Olimp, în lumea zeilor, mai puţin răsfăţate de viaţă şi aflate într-o stare destul de precară, graţiile scriitorului rus Valentin Krasnogorov sunt însă, şi ele, în căutarea fericirii. Într-o notă comică, dar plină de sensibilitate şi profund umană, autorul aduce în faţa spectatorului, prin intermediul personajelor sale, micile probleme care apar atunci când sufletul aleargă mult mai repede decât trupul, iar speranţa are de luptat cu interţia, cu tabieturile şi cu neîncrederea în sine. Spectacolul, care prinde viaţă datorită celor trei remarcabile actriţe care dau viaţă personajelor, deschide totodată seria reprezentaţiilor care au în centru interpretul, cel care comunică cu publicul, îl primeşte în „laboratorul de creaţie” şi îşi asumă atât conceptul piesei, cât şi construcţia personajului.

Scenografia spectacolului este semnată de Geta Medinski, iar muzica îi aparţine lui Sebastian Hamburger. Următoarea reprezentaţie este progrmată în 23 februarie. Biletele pot fi achiziţionate la agenţiile teatrului sau online, pe www.tntimisoara.com .

Foto: Adrian Pîclişan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.