Primăria Timișoara, victorie în războiul de milioane de euro pentru ștrandul Termal....

Primăria Timișoara, victorie în războiul de milioane de euro pentru ștrandul Termal. Ce a decis instanța

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a câștigat o bătălie importantă în justiție cu chiriașul de la ștrandul Termal. Printr-o decizie a Curții de Apel Timișoara instanța a respins pretențiile firmei SC GPG Company SRL, care solicita administrației locale nu mai puțin de 3,5 milioane de euro pentru presupusele investiții realizate. Asta după ce Primăria Timișoara a solicitat plata chiriei. Foștii chiriași ai ștrandului sunt obligați să plătească acum și cheltuieli de judecată de 45.000 de lei. Sentința nu este defintivă, putând fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție, însă este executorie.

Totul a început când Primăria Timişoara a fost dată în judecată și ar fi trebuit să plătească unei firme suma de 3.428.892 euro ca despăgubiri în urma unei sentinţe definitive a Tribunalului Timiş.


SC GPG Company SRL a dat în judecată municipalitatea după ce, în calitate de chiriaş al ştrandului Termal, a făcut o serie de investiţii cu acordul proprietarului. La câteva luni după ce amenajările au fost gata, Primăria Timişoara a decis să scoată toată locaţia din nou la licitaţie, pentru a fi închiriată. În 2009, când municipalitatea a decis acest lucru, fără a ţine cont de investiţiile făcute de firmă, societatea a dat în judecată Primăria Timişoara, solicitând să-i fie plătite lucrările de refacere a ştrandului, care au durat aproape patru ani de zile.

După cinci ani de procese, în aprilie 2014, Tribunalul Timiş a dat, definitiv, dreptate firmei şi a obligat Primăria Timişoara să-i plătească 3.428.892 euro. La finele lunii octombrie, executorii judecătorești au descins la Primăria Timișoara și au avut o discuție cu primarul Nicolae Robu. După aproximativ o oră, discuţiile au luat sfârşit. Reprezentanţii firmei au luat decizia de a mai aştepta două luni, după termenul din 7 octombrie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru ca Primăria Timişoara să plătească despăgubirile de aproape 3,5 milioane de euro. „Le mai dăm o şansă, nu le luăm nimic pentru că nu suntem rău intenţionaţi. Am venit paşnic, să discutăm. Este vorba despre o investiţie care s-a făcut timp de patru ani de zile şi în al cincilea an, când firma şi-a deschis activitatea, primăria a spus că nu mai prelungeşte locaţia şi că «poftiţi afară». Nu am plecat pentru că am câştigat. În 7 octombrie avem la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie recursul, acolo cu siguranţă se va face dreptate”, spunea, la vremea respectivă, Luiza Brăbece, jurista firmei, după discuţia cu Nicolae Robu. După ce Primăria Timișoara a câștigat recursul de la Înalta Curte de Casație și Justiție, instanța supremă a dispus întoarcerea dosarului la Curtea de Apel Timișoara, pentru rejudecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.