Primarul Robu anunță că vrea majorarea chiriei de 1.500 de lei pe...

Primarul Robu anunță că vrea majorarea chiriei de 1.500 de lei pe lună pentru sediul PSD Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Contractul dintre PSD Timiș și Primăria Timișoara privind închirierea sediului partidului de pe Splaiul Tudor Vladimirescu este pe cale să expire.

Acesta a fost semnat pe vremea când PSD și PNL, partidul care a dat primarul Timișoarei, erau în alianța USL. Astfel, PSD Timiș a primit în chirie, la prețul de 1.500 de lei lunar, o clădire cu etaj și cu o curte generoasă. Social-democrații au investit însă 300.000 de euro pentru reabilitarea clădirii, bani pe care, spune secretarul PSD Timiș Adrian Negoiță, îi pot dovedi cu facturi. În trecut, PSD Timiș a vrut să cumpere clădirea, însă după ce a aflat că prețul rezultat în urma unei evaluări este de 720.000 de euro a cerut primăriei o reducere de preț, pe motiv că alte partide și-au cumpărat sedii la prețuri modice, atunci când era în vigoare o lege care permitea acest lucru.


Proiectul privind prelungirea contractului de închiriere a sediului PSD ar putea intra pe ordinea suplimentară a plenului Consiliului Local de vineri.

„Nu știu, chiar nu m-am preocupat eu de subiect. Oricum trebuie să se facă o reevaluare, așa cum am spus, în raport cu legea. Legea cere să se facă și ajustări de preț dacă se consideră oportune. După informațiile pe care le-am primit, chiria ar fi mult prea jos în raport cu suprafața și cu condițiile asigurate și atunci comisia de specialitate trebuie să facă acea negociere. Evaluarea s-a făcut din punct de vedere al vânzării, există o evaluare în care se arată că prețul clădirii ar fi de 720.000 de euro. Asta evaluarea făcută de evaluatorii independenți. Dar nu s-a făcut o evaluare legat de cât trebuie să fie chiria. Asta se negociază de către evaluatorii independenți. Nu știu să vă spun că nu m-am ocupat eu subiect”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Șeful PSD Timiș, Călin Dobra, s-a arătat contrariat de dorința edilului și a declarat pentru PRESSALERT.ro că „eu sper că nu va majora chiria. Ținând cont de investițiile pe care le-am făcut acolo mă așteptam ca domnul Robu să ia în calcul amortizarea lor și eventual să nu mai plătim chirie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.