Primarul Robu, deranjat de criticile aduse metroului și studiilor de fezabilitate: ”Haideți...

Primarul Robu, deranjat de criticile aduse metroului și studiilor de fezabilitate: ”Haideți să ne uităm în Germania”

4
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Realizarea unui studiu de prefezabilitate pentru construcţia unei linii de metrou. În 2011, un kilometru de linie de metrou costa peste 35.000.000 de euro. Asta, în condițiile în care, pentru 2018, Timişoara are un buget de puţin peste 300.000.000 de euro. Primarul Nicolae Robu este însă deranjat de criticile apărute în urma acestei inițiative, deşi admite că deocamdată nu a identificat o sursă de finanţare pentru o investiţie atât de costisitoare. 145.000 de lei din banii timişorenilor vor fi cheltuiţi, anul acesta, pentru a afla dacă în capitala Banatului se poate construi o linie de metrou care să lege Aeroportul Timişoara de ieşirea din oraş din Calea Şagului.

„La noi se operează foarte mult în clişee.


Şi unul dintre clişee este de ce se fac studii de fezabilitate. Domnule, înainte de a vorbi şi de a arunca aşa nişte cuvinte fără sens ar trebui să facă fiecare şi un efort de informare, de documentare, pentru că evident fiecare are o anumită specialitate în pregătirea sa, anumite preocupări. Nimeni nu le ştie pe toate. Nu se poate face niciun obiectiv de investiţii fără studiu de fezabilitate. Pe de altă parte, un studiu de fezabilitate ar putea să îţi arate că nu este oportun sau că este din punct de vedere tehnico-economic nejustificat să faci un obiectiv. Nimeni nu poate şti aprioric cu certitudine dacă un anumit obiectiv poate fi făcut sau dacă merită să fie făcut. În ceea ce ne priveşte, nu am făcut studii de fezabilitate care să nu fie valorificate. Am realizat o mulţime de obiective în aceşti ani şi nu am fi putut să le realizăm dacă nu aveam la bază studii de fezabilitate. Sigur că s-au mai făcut în timp şi studii care au furnizat soluţii inutilizabile”, a declarat Nicolae Robu.

Edilul a conchis că în ţări civilizate precum Germania, cetăţenii nu au obiecţii atunci când administraţiile locale alocă bani pentru diverse studii. „Haideţi să ne uităm în Germania, să vedem ce studii se fac şi la ce preţuri la primăriile oraşelor de acolo. Că altfel la noi mereu este înclinaţia aceasta înspre a decreta că ce fac ceilalţi nu este bine”, a mai adăugat Robu.

4 COMENTARII

  1. Mai omule, problema e ca tu dai multi bani pe hartii fara valoare. Tu stii bine ca nu se va realiza acest obiectiv. Ne-am saturat sa finantam partidele din contracte cu statul !!

  2. Foarte bine! Sa faca studii de fezabilitate cate vrea! Mai ales pe fantezii! DAR PE BANII LUI ! Oare a fost pus orasul la punct, ca in Germania, pe care o da exemplu? Acum doar metroul ne mai lipseste? In Germania sunt linii de tren in orase, si nimeni nu se plange. In Germania sunt primari realisti, nu fantezisti! Oare nu sunt multe altele de facut cu acei bani? Scoli, drumuri, poduri, alte dotari NECESARE orasului…

  3. Singurele priorități ale micRobu-ului sunt: studiile de fezabilitate,preferabilitate ,etc și salarizarea împostorilor locali! Și unele și altele fiind cele mai păguboase pentru bugetul local! Ideile SF și paznicii locali în rest praf și pulbere!

  4. Robu stim cum e.Nu se va schimba pina la alegeri.Dar oare de ce consilierii municipali nu fac nimic sa il impiedice? Vreau sa vad un partid.indiferent care sa se lupte cu ineptiile primatului.Altfel nu vad nici un motiv sa merg la vot.Vreau sa vad consilieri care lupta in consiliu pentru banii tiomisorenilor si care nu se fac partasi la jaf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.