Primarul Robu, după întâlnirea oamenilor de cultură cu reprezentanții Asociației Timișoara Capitală...

Primarul Robu, după întâlnirea oamenilor de cultură cu reprezentanții Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021: ”Abordările fetișizante nu sunt aducătoare de bine”

0
DISTRIBUIȚI

O întâlnire bună și productivă – așa descrie primarul Nicolae Robu sesiunea de discuții cu oamenii de cultură de ieri seară, de la primărie, care a durat peste patru ore. Edilul a promis că va anunța pe Facebook concluziile întâlnirii și o serie de măsuri complete care se impun a fi luate după discuțiile de ieri. Mai mulți oameni de cultură din Timișoara au criticat activitatea Simonei Neumann și a Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, pe care o conduce.

„E o bucurie pentru mine că un număr atât de mare de cetățeni ai Timișoarei cu o activitate foarte bună în domeniul culturii, cu performanțe în domeniul culturii, au răspuns invitației mele de a veni la discuție pe această temă.


Așa cum s-a putut constata pe parcursul discursurilor de ieri, era foarte necesară o astfel de întâlnire pentru că eu nu m-am înselat când am ajuns la concluzia că lucrurile trebuie să se schimbe legat de acest proiect. Va fi nevoie de implicarea celor care activează în vârful culturii și a celorlați oameni în proiect. S-a putut constata că multe lucruri nu erau cunoscute. Conceptul însuși și ceea ce se întâmplă într-un exercițiu de capitală culturală nu se cunoșteau. (..) Scopul întâlnirii de ieri eu consider că a fost atins. Acesta era să se creeze cadrul pentru o mai bună comunicare, pentru conlucrare între toți cei care au ceva de adus în bunul mers al acestui proiect. Sigur că au fost momente cu discuții mai aprinse, pe tonuri aprinse, dar eu cred că tot ce s-a întâmplat a fost pozitiv. Nimic nu este perfect pe lumea asta, sunt peste tot lucruri de îmbunătățit și abordările fetișizante nu sunt aducătoare de bine niciodată. Trebuie să privim realitățile în față așa cum sunt ele, să vedem ce e bine și ce e rău și să corectăm ce e de corectat ca să facem lucrurile să meargă mai bine”, a declarat astăzi, Nicolae Robu, în cadrul conferinței săptămânale de la Primăria Timișoara.

Întrebat cum anume vor colabora oamenii de cultură cu directoarea asociației în condițiile în care activitatea acesteia a fost amplu criticată la întâlnirea de ieri, Neumann fiind și jignită de fostul diplomat Vasile Popovici care i-a spus că are o varză în cap, Robu a explicat că „fiecare și-a exprimat liber percepția asupra lucrurilor și asta e de salutat, nu e de criticat. Când asumăm poziții publice trebuie să ne asumăm și că vom fi criticați”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.