Primarul Robu, propunere pentru Consiliul Județean Timiş să îi predea stadionul Dan...

Primarul Robu, propunere pentru Consiliul Județean Timiş să îi predea stadionul Dan Păltinişanu, în loc să-l demoleze. Ce dă la schimb

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, nu este de acord cu decizia Consiliului Judeţean Timiş de a scoate din uz stadionul Dan Păltinişanu. Parte din istoria oraşului, arena a ajuns într-o stare avansată de degradare, iar din dorinţa de a atrge finanţare de la Compania Naţională de Investiţii pentru construcţia unui nou stadion, CJ Timiş nu mai vrea să reabiliteze arena de aproape 33.000 de locuri.

„Nu cred că este o măsură înţeleaptă. Sper ca domnul preşedinte al CJ Timiş domnul Călin Dobra să se aplece puţin mai profund asupra temei. Eu cred că nu trebuie demolat stadionul, dimpotrivă, trebuie reabilitat şi trebuie construit un alt stadion în altă locaţie. Propun încă o dată CJ Timiş un parteneriat, dincolo de divergenţele politice dintre noi, eu sunt deschis la colaborare pentru interesul public, interesul Timişoarei, interesul Timişului şi putem găsi formule.


Spre exemplu, stadionul Dan Păltinişanu ar putea fi transferat în administrare la primărie şi noi avem resursele financiare să îl reabilităm şi să îl folosim. Putem merge mai departe de atât, putem să facem o înţelegere de transfer al stadionului Dan Păltinşanu în proprietatea primăriei şi noi să dăm la schimb teren pentru construirea viitorului stadion şi chiar a viitoarei săli polivalente de către CNAIR pentru CJ. Noi nu vrem ca aceste obiective noi foarte importante pentru oraş să fie ale primăriei.(…) Putem face un schimb de proprietăţi cu respectarea procedurilor legale astfel încât să dispară şi tensiunile acestea legate de tema pentru cine se construieşte. Să construiască CNI, care e sub tutela guvernului PSD, pentru CJ Timiş, care este dominat tot de PSD”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul spune că preluarea stadionului de către primărie este o cheltuială în plus, însă că măsura este una absolut necesară în contextul planurilor CJ Timiş legate de demolare.

„Dacă vor să îl demoleze, în această situaţie vrem să îl preluăm la primărie. A-l prelua înseamnă bătaie de cap, înseamnă cheltuială în plus, nu înseamnă o bucurie, dar este interesul oraşului să nu fie demolat şi dacă facem o consultare, vom vedea că aşa stau lucrurile. Luni o să cer oficial. O să îl sun acum în weekend şi luni o să îi fac o adresă oficială şi îi propun variante, să vină să stăm de vorbă ca oameni preocupaţi de binele public. Politica e politică, suntem în tabere adverse şi aşa o să rămânem, dar spre binele public trebuie să colaborăm”, a conchis primarul Timişoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.