Nicolae Robu, neclintit în decizia de a demola Grădina de Vară. Mesajul...

Nicolae Robu, neclintit în decizia de a demola Grădina de Vară. Mesajul transmis nemulțumiților

0
DISTRIBUIȚI

Clădirea specială care va găzdui deopotrivă artiști și specialiști din domeniul IT va fi ridicată pe actuala locație a Grădinii de Vară din Timișoara, în ciuda faptului că anunțul făcut de Nicolae Robu acum câteva zile a stârnit nemulțumirea cinefililor timișoreni. Primarul a anunțat că merge mai departe cu proiectul MultipleXity, care este prevăzut în programul pentru Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021.

„Vreau să construim de la firul ierbii acest centru de artă, tehnologie și experiment și cred că cel mai potrivit loc este actuala Grădină de Vară a cinematografului Capitol.


Nu mă surprinde să apară reacții de respingere a ideii pentru că m-am obișnuit deja cu așa ceva. E bine că în orașul nostru există un spirit activ, chiar dacă el este unul negativ, dar e unul activ. Nu a fost nimeni preocupat timp de vreo 20 de ani de faptul că acea grădină era în paragină și că nu a fost nicio proiecție, nu s-a întâmpla nimic acolo timp de vreo 20 de ani. Nu am auzit de niciun protest, nicio nemulțumire. În momentul în care acum vrem să facem ceva acolo, am reabilitat construcția sub mandatul meu cu investiții minore și s-au făcut câteva evenimente. Este păcat să ții un teren în această zonă unde ar putea să fie o investiție culturală de top. În România nu există așa ceva, și în multe țări nu există așa ceva”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul spune că nu dorește să renunțe la un proiect atât de important doar pentru a le face pe plac celor care îl critică deja de ani buni cu sau fără motiv.

„Aceste persoane în proporție de 80% sunt cam aceleași care reacționează cu absolut orice. Celor 80% care sunt cam aceleași li se adaugă câteodată unii, câteodată alții. Dacă găsim o locație și mai bună evident că optăm pentru ea. Deocamdată cea mai bună locație pe care o avem în minte este aceasta și i-am cerut domnului Gîrboni să inițieze un proiect de modernizare și reabilitare a actualului sediul al Filarmonii care poate fi transformată să fie una cum nu a fost până acum”, a conchis Robu.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.