Primarul Robu s-a plâns că nu a jucat fotbal astăzi ca să...

Primarul Robu s-a plâns că nu a jucat fotbal astăzi ca să stea la dezbaterea despre Timișoara 2021

0
DISTRIBUIȚI

Zeci de oameni de cultură din Timișoara au dat curs invitației primarului Timișoarei, Nicolae Robu, de a participa la o întâlnire cu el și cu directorul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, Simona Neumann.

Reuniunea a avut loc, în această seară, de la ora 17.00, în sala de consiliul a Primăriei Timișoara. Printre oamenii de cultură aflați în sală s-au aflat scriitorii Marcel Tolcea și Daniel Vighi, directorul Filarmonicii Banatul Ioan Gîrboni, inventatorul Remi Rădulescu, directorul Teatrului Național Ada Hausvater și directorul adjunct al aceleiași instituții, reputatul actor Ion Rizea, directorul Teatrului Merlin Laurențiu Pleșa, omul de afaceri Ovidiu Șandor, regizorul Florin Iepan sau muzicianul Johnny Bota. Din sală nu au lipsit nici consiliera primarului Nicolae Robu, Sanda Greblă, care mai nou se ocupă de selectarea personalului responsabil de proiecte culturale în primărie, și directorul adjunct al RATT, Nicu Bitea.

Primarul Robu a vorbit despre RATT, vaporașe și fotbal

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a vorbit aproape o oră prezentând proiectul, astfel că intervențiile participanților au fost limitate ca timp.

După ce le-a vorbit celor prezenți în sală despre subiecte precum facturile la gaz, RATT sau vaporașele cumpărate de administrația locală pentru transportul în comun, în timpul intervențiilor care au început după ora 18.20, Robu nu s-a sfiit să le spună participanților că pentru această întâlnire pierde meciul de fotbal pe care îl joacă în fiecare seară de luni.

Nepotisme în board-ul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană

Cele mai dure critici la adresa asociației au fost aduse de fostul ambasador al României în Portugalia și Maroc, Vasile Popovici, care a acuzat faptul că spectacolul de circ organizat de asociație nu a fost tradus în limba română, dar și că asociația nu respectă programul de implementare a proiectului. Același Popovici a acuzat și că nu este normal ca Victor Neumann, istoric și director al Muzeului de Artă din Timișoara, să facă parte din board-ul asociației conduse chiar de soția sa. Simona Neumann a explicat că la mijloc nu este vorba de nicio incompatibilitate întrucât soțul său nu aprobă proiecte care o vizează personal. Primarul Nicolae Robu a comentat la rândul său că, în opinia sa, prezența lui Victor Neumann în board-ul asociației nu face bine întregului proiect și că astfel de situații ar trebui evitate.

Explicând faptul că multe din atacurile din ultima perioadă la adresa asociației au avut drept scop schimbarea Simonei Neuman din fruntea asociației, primarul Nicolae Robu a transmis un mesaj categoric. „A trecut vremea fetișizărilor”, a spus primarul Nicolae Robu, care a dat asigurări că Simona Neumann are toată susținerea sa pentru rămânerea pe funcție.

Practic, discuția a fost monopolizată de mai mulți reprezentanți ai USR Timiș, care s-au înscris la cuvânt. Consilierul local Ion Ardeal Ieremia, regizor la Teatrul Național Timișoara, a atenționat că toate întrebările puse de USR-iști aveau deja răspunsuri publice în angajamentele asumate de primărie și consiliul județean.

Inventatorul Remi Rădulescu a atenționat că Salonul Internațional de Invenții nu a fost inclus în lista cu proiecte ale Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, în vreme ce jurnalista Brândușa Armanca a atenționat că deocamdată nu există un raport privind cheltuirea fondurilor pentru anul 2017.

Regizorul Florin Iepan a cerut demisia board-ului Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană condus de Emil Cristescu. Un alt discurs acid i-a aparținut regizorului Florin Iepan, care a cerut ca board-ul asociației să demisioneze, pentru că nu ar fi format din oameni de cultură reprezentativi pentru oraș. „Nu credeți că demisia board-ului este cel mai bun lucru pe care ați putea să îl faceți astfel încât să existe o competență și o reprezentativitate mai bună în board?”, i-a spus regizorul Iepan omului de afaceri Emil Cristescu. Răspunsul lui Cristescu a fost unul scurt: „Nu. Nu mă simt cu musca pe căciulă.


Tot ce am făcut este absolut corect și constructiv”. Iepan a punctat și că prin prezența lui Victor Neumann în board Timișoata se transformă în Teleorman.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.