Primul caz de gripă din județul Timiș, confirmat la un băiețel de...

Primul caz de gripă din județul Timiș, confirmat la un băiețel de doi ani

0
DISTRIBUIȚI

Primul caz de gripă din județul Timiș, din acest sezon, a fost confirmat, astăzi, la un băiețel de doi ani. Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, ne-a declarat că a fost confirmată gripa AH1N1 la unul din cei doi copii internați cu suspiciune de gripă în unitatea medicală.

„Am trimis analizele la Direcția de Sănătate Publică Timiș, iar DSP Timiș le-a trimis mai departe la reprezentantul Institutului Cantacuzino din Timișoara, care este Institutul de Igienă.


Băiețelul este bine, încă mai este internat, cu pneumonie”, a afirmat Virgil Musta.

În ceea ce privește starea celui de-a doilea copil, tot de doi ani, cu suspiciune de gripă, acesta este internat pe Secția de Boli Infecțioase, cu insuficiență respiratorie.

Potrivit reprezentanților DSP Timiș, în acest moment, în farmacia instituției se mai află peste 3.300 de doze de vaccin antigripal, plus alte 3.300 la medicii vaccinatori din județ. De la mijlocul lunii noiembrie a anului trecut și până în prezent au fost vaccinate peste 20.000 de persoane din județul Timiș împotriva gripei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.