Primul deces din cauza gripei în vestul țării: o femeie de 63...

Primul deces din cauza gripei în vestul țării: o femeie de 63 de ani a murit la Spitalul Județean Arad

0
DISTRIBUIȚI

Primul deces din cauza gripei a fost înregistrat, ieri, în vestul țării. O femeie în vârstă de 63 de ani a murit la Spitalul Județean Arad din cauza complicațiilor gripei.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Arad, Simina Roz, ne-a declarat că femeia a murit ieri, fiind internată pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

“Femeia în vârstă de 63 de ani a murit ieri, fiind internată pe Secția ATI, fiind diagnosticată cu gripa de tip B”, a afirmat Simina Roz.


Pacienta a ajuns în data de 3 februarie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Arad, în stare gravă, cu mai multe afecțiuni.

“A fost înregistrat primul deces din județul Arad din cauza gripei la o femeie de 63 de ani, care a fost internată cu insuficiență respiratorie acută și mai multe afecțiuni direct pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Din păcate, evoluția a fost una nefavorabilă, iar duminică a fost înregistrat decesul”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Arad, Daniela Cîrnațu.

Potrivit reprezentanților DSP Arad, șase cazuri au fost confirmate de gripă în județ, dintre care cinci cu virus de tip B și unul de tip A. În acest moment, la medicii de familie din județul Arad sunt disponibile aproximativ 1.000 de doze de vaccin antigripal.

Începând de joi, Spitalul Județean Arad a luat o serie de măsuri din cauza gripei, limitând sau interzicând accesul pe secțiile unității medicale.

“Pacienții vor putea fi vizitați de maximum doi aparținători, pentru cel mult 15 minute. În momentul intrării în cadrul secției este obligatoriu să se dezinfecteze pe mâini și să poarte echipamentul de protecție (halat, botoșei și mască de unică folosință). De asemenea, de luni până duminică, pacienții pot fi vizitați de către aparținători între orele 16.00 și 17.00, însă nu mai mult de 15 minute. În cadrul secțiilor Neonatologie, Pediatrie I, Pediatrie II și Obstetrică Ginecologie accesul vizitatorilor este strict interzis. Secțiile ATI au program diferențiat, vizitele fiind posibile între orele 12.00 și 13.00”, transmit reprezentanții Spitalului Județean Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.