PSD Timiș va cere eliminarea finanțărilor de la bugetul local pentru metrou,...

PSD Timiș va cere eliminarea finanțărilor de la bugetul local pentru metrou, polivalentă și fântâna muzicală

0
DISTRIBUIȚI

PSD Timiș va vota bugetul primăriei pe anul 2018, chiar dacă zecile de amendamente pe care le vor propune consilierii săi nu vor fi votate de aleșii locali din Consiliul Local Timișoara. Social-democrații vor cere nu doar bani pentru zeci de studii de fezabilitate și reparații la școli, ci și scoaterea unor proiecte de pe lista cu obiective finanțate din banii timișorenilor. Printre ele se numără banii pentru studiul de prefezabilitate pentru linia de metrou, banii pentru fântâna arteziană de 4 milioane de euro și banii pentru sala polivalentă de 3.000 de locuri.

„Noi știm că la București a costat 50 de milioane de euro kilometrul. Și mult nu poate să difere, chiar în defavoarea orașului Timișoara. Or, 15 kilometri până la aeroport sunt 750 de milioane de euro, plus trenurile, plus alte lucrări, probabil se va ajunge undeva la un miliard de euro, fără să discutăm de deranjul care s-ar face în oraș.


Eu despre acest fel de proiecte sunt că sunt proiecte utopice, care nu au nicio legătură cu viziunea. Un vizionar propune proiecte care se pot realiza. Un asemenea proiect nu va fi niciodată”, a declarat consilierul local Dan Idolu. PSD vrea în schimb o linie de cale ferată care să lege orașul de la un capăt la altul.

Legat de finațarea pentru fântâna arteziană, Idolu a comentat că „Pentru că e o valoare atât de mare și e un proiect așa cum ne-a învățat domnul primar, vrea să fie cea mai mare, proiecte megalomanice. Ar putea să fie o soluție, cu bani mult mai puțini, să fie fântâni mici, cochete, cum vedem și noi în țări civilizate ca Italia sau Spania care au o climă uscată. Să fie în cartiere, nu să se uite 100 de oameni sau 200 de oameni odată. Câți o să se adune în jurul fântânii de 4 milioane de euro în centrul orașului? Mai bine să fie în 20 de cartiere fântâni de 2, 5, 6 metri fântâni mici cochete de care se poate apropia și un copil. Sunt variante”, a explicat același consilier PSD.

Pe aceeași listă cu proiecte pe care PSD nu le susține, se află și sala polivalentă. „Acest proiect nu îl susținem. Un alt proiect pe care nu îl susținem este sala polivalentă. Nu are nicio legătură cu politica, dar ne-am săturat de acel proiect început în 2008 când domnul Nicolae Robu era rector la Politehnică, l-a preluat în 2012, eu m-am bucurat și l-am susținut în campanie electorală, era USL atunci. Proiectul de sală de 3.000 de locuri și iată că au trecut 10 ani și se dărâmă și sala ala nu pot să continue lucrările după ce a dat faliment Maratti, pentru că structural e greșită”, a mai spus Idolu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.