Radu Birlică anunță ameliorarea problemelor financiare la ACS Poli: ”Clubul e stabil”....

Radu Birlică anunță ameliorarea problemelor financiare la ACS Poli: ”Clubul e stabil”. Există în continuare și o datorie către formația timișoreană

0
DISTRIBUIȚI

 

ACS Poli Timișoara începe anul 2018 cu o situație financiară îmbunătățită, cel puțin așa susține președintele Radu Birlică. Clubul bănățean din elită e la zi cu plățile către ANAF, s-a achitat de o parte din datoriile către terți și a plătit salariile către jucători până în luna noiembrie inclusiv. Persistă însă și o datorie către club, LPF nu a achitat nici până azi banii pentru partcursul din Cupa Ligii.

”Am achitat integral la domnul Opria banii, restanțele jucătorilor până în luna decembrie… Suntem la zi cu plățile către Finanțe până în această lună. Clubul e stabil în acest moment. Încercăm să achităm cât mai repede și luna decembrie, nu există motiv de nemulțumire sau incerttudine, dar e foarte greu lună de lună, să găsești resursele… E normal ca Statul să-și primească banii. La fel de adevărat e că oamenii care au ajutat clubul trebuie să-și primească banii. 70% din datorie a fost achitată”, a declarat Radu Birlică.

Președintele lui ACS Poli vrea ca jucătorii să fie motivați de faptul că o poziție mai sus în clasament ar însemna mai mulți bani pentru club. ”…dacă terminăm cât mai sus vom câștiga o sumă cât mai mare. Noi ne putem redresa financiar prin rezultate jucătorilor (…) Încercăm să creăm o stabilitate, ca ei să stea liniștiți, să-și vadă doar de fotbal.


E un grup care a înțeles când am avut probleme financiare. Și noi, la rândul nostru, când am avut acum posibilitatea, am achitat restanțele către ei”, a precizat Birlică. Conform acestuia ână la finele returului sezonului regular se va încerca și achitarea salariilor pe decembrie. ”În momentul acesta suntem cât de cât liniștiți. Datoriile sunt plătite aproape la zi”, a adăugat conducătorul.

Timișorenii au, în schimb, încă ”spețe” care vin din urmă. ”Cazul Straton” nu putea fi oprit deși Radu Birlică subliniază că clubul s-a înțeles cu portarul: ”Am achitat o mare parte din datorie. Litigiul merge mai departe, nu se putea opri, dar noi am achitat cea mai mare parte din datorii. Inclusiv lui Neagu”. ACS Poli a mai avut probleme cu un fost junior. Alexandru Cherecheș a primit câștig de cauză la CNSL și trebuie să-și mai primească un salariu, din luna august a anului trecut, plus taxe, clubul trebuie să-i mai dea acestuia circa 2.260 lei.

Popa cere dreptate, din nou

Antrenorul Ionuț Popa a deschis ieri subiectul financiar invocând vechea datorie a Ligii către ACS Poli. LPF nu a achitat nici acum banii echipei timișorene pentru parcursul din Cupa Ligii, competiție în care bănățenii au ajuns în finală. ”Am rugat conducerea să facă niște demersuri juridice vizavi de faptul că LPF nici acum nu a dat banii din Cupa Ligii. Am vorbit cu patronul de la Adeplast și, în luna mai anul trecut, banii erau dați la Ligă. Nu înțeleg de ce nu se dau banii”, a spus Ionuț Popa. Întrebat de datorie, Radu Birlică a precizat că ar fi vorba de circa 80.000 de euro, o sumă care ar ajuta mult clubul. Greu de crezut însă că o asemenea inițiativă va fi demarată, clubul timișorean a renunțat practic și la speța Mailat, deși susținea sus și tare că are dreptate.

În altă ordine de idei ACS Poli se va putea baza mâine pe patru dintre jucătorii noi. Interesant e că, oficial, contractul georgianului Akaki Khubutia cu Gaz Metan a fost desfăcut abia ieri. Dintre nou sosiți Popa nu va putea miza la Ploiești pe ugandezul Mahadi Kayondo, atacantului nu i-a sosit ”cartea verde”. Jocul Sepsis Sf. Gheorghe – ACS Poli are loc mâine, de la ora 18.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.