Răspunsul directorului Asociației Timișoara Capitală Culturală 2021 la critici: despre circ, sponsori,...

Răspunsul directorului Asociației Timișoara Capitală Culturală 2021 la critici: despre circ, sponsori, ”dezinformare”

0
DISTRIBUIȚI

Directorul executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, Simona Neumann, a răspuns public acuzațiilor făcute de primarul Timișoarei, Nicolae Robu, în urmă cu aproape două săptămâni. Edilul a criticat asociația că lucrează haotic, că a refuzat oameni de afaceri care ar fi vrut să investească bani și că proiectele implementate nu sunt promovate pentru ca timișorenii să se poată implica activ.

Simona Neumann a oferit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă în care a prezentat activitatea Asociației, explicații legate de discuția pe care a avut-o cu primarul după ieșirea acestuia. „Am avut o discuție foarte bună, la fel ca toate discuțiile de lucru pe care le am cu domnul primar, săptămâna trecută, în care ne-am clarificat unele neînțelegeri. Domnia sa a avut o întâlnire cu un grup de intelectuali în data de 18 ianuarie. A primit un set de informații și după aceea a făcut un set de declarații pe care le-am lămurit cu domnul primar”, a spus Neumann.

Problema spectacolului de circ

„Au fost mai multe aspecte. Unul legat de circ, pentru că unor persoane nu le-a plăcut spectacolul de circ sau nici nu au fost, dar au auzit că nu e ceea ce trebuie. Sigur că aici, ca să aduc o explicație argumentată, logică și decentă, trebuie să cunosc și motivele pentru care spectacolul a fost criticat.


Deocamdată, am putut să spun doar că această companie de circ este una de renume internațional, că nu a fost prima oară la noi, că are o activitate de peste 25 de ani și că a fost în marile capitale europene, că a avut recenzii foarte bune, că a abordat o tematică foarte sensibilă europeană, tema migrației, că noi ne-am angajat să abordăm tematici europene, că spectacolul nu a fost cu animale, nu am încălcat nicio convenție internațională, nu a fost cu clovni, deci a fost un spectacol de foarte bun gust, care a prelucrat tema migrației, dar și tema limitelor personale, cum ne depășim propriile limite din cauza fricii, ignoranței, neștiinței”, a explicat Neumann.

Refuzul finanțărilor din mediul privat

„O altă temă a fost că am fi refuzat oameni de afaceri, este o acuzație destul de sensibilă pentru mine și ca să o tratez serios trebuie să știu cine a fost refuzat, cine a încercat să ajute asociația și nu a fost lăsat, vreau să știu, pentru că nu a existat niciun refuz din partea asociației de sponsorizare sau de intrare în asociație, deci nu știu la ce se referă acest subiect și sigur că sunt deschisă să răspund în momentul în care știu la ce se referă. În rest, am avut o discuție foarte bună cu domnul primar, am convenit ca pe lângă informările pe care le face în mod normal Asociația Timișoara Capitală Culturală să participăm și la sesiuni de informare pe care primăria dorește să le organizeze pe acest subiect sau la întâlniri formale sau informale. Domnul primar ne va fi și gazdă, și oaspete pentru că noi lucrăm foarte bine cu primăria la evenimentul din 13 februarie (n.r – prezentarea programului asociației pe 2018)”.

Concluzia Simonei Neumann

Întrebată dacă consideră criticile primarului Robu la adresa asociației ca fiind legitime, directoarea ATCE a răspuns că „eu cred că domnul primar a fost dezinformat și, în urma discuției pe care am avut-o cu domnia sa, am putut să îi explic, pentru că, de exemplu, s-a spus acolo că noi nu lucrăm pe bază de planificări și proiecte. Până și raportul nostru de activitate pe care l-am trimis Comisiei Europene include nu doar că avem o strategie de implementat în 2021, dar că avem și proiecte concrete pe care le implementăm în fiecare an cu ajutorul partenerilor noștri de implementare și pe care le anunțăm public”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.