Optimism la Ripensia Timișoara înaintea partidei din deplasare cu Sportul Snagov. Pe...

Optimism la Ripensia Timișoara înaintea partidei din deplasare cu Sportul Snagov. Pe cine nu se poate baza Paul Codrea la debutul său ca antrenor în B

0
DISTRIBUIȚI

FC Ripensia dispută mâine primul meci oficial din 2018, în deplasare, cu incomoda Sportul Snagov. Tehnicianul Paul Codrea, aflat la primul său meci ca tehnician la acest nivel, e optimist că elevii săi pot obține cel puțin un punct pe teren. Spre deosebire de anul trecut ilfovenii joacă acum pe un gazon acceptabil, la Ștefăneștii de Jos, dar, totodată, trupa lui Vivi Răchită s-a întărit cu câteva nume importante.

Ripensiștii au plecat azi spre Capitală pentru duelul cu ilfovenii, unul la care au stat cu gândul în mare parte din această iarnă. ”Îl așteptăm cu multă încredere, ne-am pregătit, am avut mult timp la dispoziție, acum sperăm să ne întoarcem și cu un rezultat pozitiv. Ar fi foarte important. Ar fi bine să plecăm cu bine în acest mini-retur”, a declarat Paul Codrea pentru Pressalert.ro.

Sportul Snagov a realizat câteva mutări interesante în pauza competițională. Cap de listă e experimentatul Viorel Ferfelea, venit de la proaspăt retrasa ASA Tg. Mureș. Dragoș Huiban (ex-Sepsi) e un alt nume important pentru acest nivel. ”Sincer nu-i cunosc în componența actuală, am văzut meciuri din turul campionatului. Acum într-adevăr au schimbat și ei ceva.


Nici ei practic nu au foarte multe informații despre noi. Și noi am făcut schimbări. Nu ne cunoaștem unii pe alții așa de bine”, a continuat Codrea.

Un aspect pozitiv în legătură cu duelul din Ilfov e că meciul nu se va juca în ”mlaștina” de care a dat ASU Poli în duelul cu Snagovul. Meciurile Sportului se dispută acum la Ștefăneștii de Jos. ”Acum joacă la Ștefănești, unde am înțeles că terenul e bun, față de cel pe care jucau anul trecut. I-am văzut pe acel teren dezastruos, mă bucur că nu jucăm acolo”, a precizat tehnicianul lui ”Ripi”. Acesta nu poate miza în această deplasare pe An. Ungureanu (suspendat) și Mihai Hecsko, în covalescență după operația suferită la genunchi. ”Suntem optimiști, cu siguranță va fi un meci greu. Echipele din Ilfov sunt tupeiste, obraznice, agresive, mai ales când joacă acasă, ne așteptăm la un meci greu, clar. Și prin prisma clasamentului, sunt în fața noastră. Pentru noi ar fi important să câștigăm să trecem în fața lor, dar suntem conștienți de dificultatea meciului”, a conchis Paul Codrea.

Decizii grele

Cu mai puțin de o săptămână înainte de restart Paul Codrea a luat câteva decizii importante, renunțând la câțiva jucători printre care Claudiu Matiș, cedat Ghirodei, și Flavius Vlădia, revenit la Lugoj. ”A fost destul de greu, dar nu am vrut nici un lot prea numeros în care jucătorii să sufere. Pentru că atunci când un jucător nu e în primii 18 e clar că nu se simte confortabil. Am decis să rămânem mai puțini. Așa e mai bine și pentru cei care au plecat, să meargă să joace și să fie importanți. În principiu sunt aproape toți împrumutați, dar unii își termină contractul la vară”, a explicat ”principalul” Ripensiei.

Partida Sportul Snagov – Ripensia Timișoara se dispută mâine, de la ora 12.00 (televizat pe Telekom), în runda a 22-a a Ligii a II-a. Cele două formații sunt despărțite de un punct și un loc în clasament, în favoarea ilfovenilor, care sunt pe 10 și totalizează 26 de puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.