Ripensia a învins garnitura tânără a Universității Cluj sub privirile ”Moțului”. Mediop,...

Ripensia a învins garnitura tânără a Universității Cluj sub privirile ”Moțului”. Mediop, din nou în formă GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

”U” Cluj a fost învinsă clar în primul test al weekendului în Banat, jucat cu FC Ripensia la Chișoda. Formația din Ardeal a mizat pe mai mulți tineri împotriva roș-galbenilor iar scorul a luat proporții pe finalul întâlnirii. S-a încheiat 5-1 pentru gruparea pregătită de Paul Codrea. La meci a asistat și Ioan Ovidiu Sabău, fostul antrenor al Politehnicii e managerul ardelenilor.

”U” și-a odihnit majoritatea titularilor pentru duelul de mâine cu ASU Poli. Goga și compania au privit de pe margine, în timp ce dintre ”consacrați” doar portarul Albuț și fundașul Onicaș au fost în teren. Tinerii lui Falub au rezistat doar circa o oră de joc la același nivel cu ripensiștii. Aceștia au deschis scorul rapid, în minutul 9 prin Bădăuță, care a fructificat o pasă de la Mediop. Oaspeții au egalat peste doar opt minute în urma unei lovituri libere din lateral executată de Hațiegan. La pauză avea să fie 2-1 pentru gazdele timișorene după ce Mediop (min. 32) a transformat un penalty obținut tot de el.

Partea secundă a aparținut aproape în totalitate roș-galbenilor. Asta deși alb-negrii puteau egala din nou în minutul 60. Penalty-ul obținut de Hațiegan în duel cu Adi Popa a fost însă ratat de primul, care a șutat peste poartă de la 11 metri. Pe lângă goluri aceștia și-au trecut în cont și mai multe ratări. Bădăuță, în două rânduri, și Mediop au fost în prim plan la acestea. Atacantul senegalez a fost însă și în formă la finalizare. Astfel că a marcat cu zece minute înainte de final pentru 3-1, cu un șut la colțul scurt, moment după care tinerii lui ”U” au căzut de tot. Același Mediop a făcut 4-1 cu cinci minute înainte de final, apoi, l-a servit, aproape la faza imediat următoare, pe nou intratul Denis Golda. Reușita celui din urmă a stabilit și scorul final: 5-1 pentru ”Ripi”.

Roș-galbenii au rămas astfel cu un ”record” pozitiv în fața clujenilor. Pe vechea U roș-galbenii au eliminat-o din Cupa României când se aflau în ”Județ”.

Ripensia Timișoara: Rădulescu (73 Munteanu) – Popa, Bocșan (73 M. Toma), Apro (73 Burdeț), C. Toma – Zurbagiu – Mânecan (73 Stoi), Dumiter, Țugui (60 Ungureanu) – Mediop, Bădăuță (73 Golda). Antrenor: Paul Codrea

„U” Cluj-Napoca: Albuț – Chiș, Onicaș, Telcean, Potcoavă (75 D. Laurențiu) – Micaș, Văsălie (75 Budin), Cobârzan (52 V. Marin) – Hațiegan, Salcău, Forna. Antrenor: Adrian Falub.

Paul Codrea încă nu are lotul bătut în cuie

Ripensia, așa cum anunțam, a renunțat la Zoran Radu, și l-a primit de ieri pe Cristian Bocșan, fundaș care a și debutat astăzi. Nu e exclus ca în zilele următoare să mai apară modificări, Codrea ar mai putea renunța la cel puțin un jucător și mai speră la o achiziție.

”Multe goluri, dar sincer nu m-a mulțumit jocul. Nu cred că am făcut un joc bun în special în prima repriză. Cred că puteam să ne exprimăm mult mai bine. Mai mulțumit de repriza a doua, per total a fost un test bun, cu toate că Clujul nu a jucat cu o echipă bună, dar copiii au fost ambițioși. Nu cred că am reușit să fim foarte bine organizați, defensiv am făcut multe greșeli, sunt multe de analizat, dar e bine că le-am văzut.


Primul 11 se face în funcție de pregătirea din timpul săptămânii. Probabil vor mai fi unul sau doi care pleacă, doar că le-am dat timp de gândire să aleagă și ei ce e mai bine pentru ei. Venirea lui Bocșan a fost neașteptată dar binevenită, așa se poate întâmpla și în aceste zile. Se mai pot întâmpla unele mișcări. Mâine vor juca cei care nu au jucat azi plus câțiva care au intrat azi”, a declarat Paul Codrea, tehnicianul Ripensiei.

”Nu știu nici eu care e prima echipă, mai sunt două săptămâni, vom vedea. A fost un joc foarte bun de pregătire pentru noi, am întâlnit un adversar bun și în afară de ultimele 10-12 minute am făcut un joc destul de bun. În afară de rezultat, sunt mulțumit de joc. Am căzut puțin fizic în ultimele 15 minute, era normal pentru că nu suntem încă pregătiți pentru 90. Destul de mulți tineri am folosit pentru că am avut patru indisponibil. Lemnaru, Hordoan și încă doi pe care sperăm că îi vom folosi. Ripensia e o echipă bună, cu doi atacanți, nu-și arată locul din clasament. Poate să fie mult mai sus”, a spus și Adrian Falub, ”principalul” lui ”U” Cluj.

Ultima verificare pentru Ripensia va fi mâine, de la ora 10.30, la Covaci, cu ACS Dumbrăvița (locul 2, L4 Timiș). De partea cealaltă, U Cluj va trimite mai mult ca sigur o garnitură mai puternică în meciul de mâine, de pe Știința (ora 14), contra lui ASU Politehnica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.