Robu se scuză pentru târgurile ”sărace” de Crăciun și de Paști: ”Avem...

Robu se scuză pentru târgurile ”sărace” de Crăciun și de Paști: ”Avem alte priorități”. Cum îl contrazic cifrele

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Timişorenii vor avea un târguri de Paşti şi de Crăciun la standardele marilor capitale europene. Este promisiunea făcută de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, pentru anii 2020 şi 2021. Edilul spune că administraţia locală nu a investit sume mari de bani în organizarea de târguri de mare anvergură, fiindcă a alocat banii pentru investiţii.

„Târgul de Paşti va funcţiona în perioada 17 martie – 10 aprilie. Căsuţele vor fi amplasate în Piaţa Victoriei cam după aceleaşi reguli pe care le-am practicat în ultimii ani şi expozanţii interesaţi vor putea să depună începând din 14 februrie (astăzi – n.r.) şi până pe 23, la Casa de Cultură a municipiului Timişoara, dosarul aferent.


O să vedem dacă sunt idei. Nu mi-au fost aduse la cunoştinţă până acum. Eu zic că a fost reuşit Târgul de Paşti de anul trecut, ca şi cel de Crăciun, dar vrem să aducem câte ceva nou şi evident că, de exemplu, în anii 2020 şi 2021 vom fi la cu totul şi cu totul alte standarde. Noi am alocat extrem de puţini bani, numai oraşele mici au alocat sume atât de mici ca şi noi pentru Târgul de Crăciun. Dacă vrem altceva, evident că va trebui să alocăm şi fonduri. Nu ne-am putut permite, pentru că avem alte priorităţi. Ca să faci ceva spectaculos trebuie să investeşti bani mulţi şi am preferat să investim în modernizarea infrastructurii oraşului, în infrastructura pentru educaţie, şi sănătate”, a declarat Nicolae Robu.

Cifrele din acte însă arată cu totul altceva. Spre exemplu, în 2016, Casa de Cultură plătea, din bani publici, 30.000 de lei pentru realizarea construcții ornamentale pascale «Cuib de ouă»” şi alţi 20.000 de lei pentru montaj-demontaj a ornamentelor pascale. 15.000 de lei mergeau către „consultanță în marketing și publicitate”, oferită de Monica Daniela Marin, persoană fizică specializată în comunicate, în condiţiile în care informările legate de Târgul de Paşti erau transmise de Departamentul de Comunicare al Primăriei Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.