România, eliminată de la Futsal Euro 2018 după ce a avut 2-0...

România, eliminată de la Futsal Euro 2018 după ce a avut 2-0 cu Ucraina. Savio a deschis scorul, dar a părăsit terenul accidentat

0
DISTRIBUIȚI
Savio Valadares Foto: uefa.com

Naționala României de futsal avea nevoie de cel puțin un egal cu Ucraina pentru a mai spera la calificarea în sferturile de finală ale Europeanului din Slovenia. ”Timișoreanul” Savio Valadares a deschis scorul și ”tricolorii” au avut apoi 2-0 pe tabelă. S-a încheiat însă 2-3 după ce formația lui Robert Lupu a riscat și în final cu un jucător suplimentar în teren în locul portarului.

Decisivul cu Ucraina a început excelent pentru România, care după eșecul cu Portugalia (1-4), cealaltă formație din grupă, avea nevoie de un rezultat pozitiv pentru a mai spera. Savio, de la Informatica Timișoara, a spart gheața după evoluția bună din meciul cu lusitanii. Brazilianul naturalizat a deschis scorul în minutul 5 cu un șut bun după o acțiune personală.


La 1-0 antrenorul Robert Lupu a riscat și a trimis un jucător de câmp în locul portarului. Matei a trimis însă în transversală în minutul 8. Din păcate Savio Valadares, vedeta României, a ieșit accidentat din teren peste un minut după ce a suferit aparent o întindere mai devreme. Chiar și așa s-a făcut 2-0, prin reușita lui Ignat. La cabine s-a intrat însă cu 2-1. Korolyshyn marchează oarecum nemeritat, după un fault contestat de tabăra ”tricoloră”.

Ucraina a dominat partea secundă și a egalat în minutul 28 prin Pediash, al cărui șut a fost deviat în poarta lui Toniță. Moment după care antrenorul Robert Lupu e trimis în tribună pentru proteste. România a riscat din nou în final și de această dată Shoturma a profitat, marcând pentru 2-3 când mai erau doar 19 secunde din meci. Astfel s-a irosit și ultima șansă de calificare a României în sferturi. Pentru naționala noastră a evoluat și celălalt brazilia naturalizat din Banat, Felipe Oliveira, în timp ce portarul Iancu, tot de la Informatica Timișoara, a rămas pe bancă.

România: Tonița – F. Matei, Ignat, Savio, P. Ferreira. Au mai intrat: M. Stoca, Csoma, F. Oliveira, Pânzaru, Răducu (cpt.), Cr. Matei, Szocs. Antrenor: Robert Lupu.

Ucraina: Ivanyak (cpt.) – Razuvanov, Mykalo Grytsyna, Mykhailo Grytsyna, Shoturma. Au mai intrat: Korolyshyn, Bilosterkivets, Khamdamov, Zhurba, Pediash, Lysenko. Antrenor: Oleksandr Kosenko.

Ultimul meci din grupa C, Portugalia – Ucraina, se dispută duminică, 4 februarie, de la ora 19. România merge însă acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.