Se fac înscrieri într-un program dedicat experților din domenii legate de schimbările...

Se fac înscrieri într-un program dedicat experților din domenii legate de schimbările climatice. Cum puteți participa

0
DISTRIBUIȚI

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș anunță că face înscrieri pentru o nouă sesiune a “Pioneers into Practice”. Este vorba despre un subprogram educațional cu o componentă de mobilitate, care oferă experților din domenii legate de schimbările climatice o experiență în tranziția către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon, printr-o combinație de învățare bazată pe practică și ateliere de lucru.

“Pioneers into Practice” este organizat în cadrul Programului Climate-Kic, CCIA Timiș fiind unic partener oficial în România al acestuia, pentru perioada 2014-2020.

“«Pionierii», experți în diferite domenii Climate KIC (sustenabilitate, durabilitate, eficiență energetică, orașe inteligente, «smart transitions», sisteme de inovare etc.) vor avea șansa de a ieși din zona de confort, de a experimenta, de a simți o cultură nouă, un mediu nou, de a-și testa capacitatea de adaptare. «Pionierii» vor avea posibilitatea de a lucra pentru o perioadă de 4-6 săptămâni, în perioada septembrie-octombrie 2018, într-o organizație gazdă de tip ONG, SME, multinațională, universitate, institut de cercetare din una din țările participante în program (Germania, Italia, Ungaria, Portugalia, Malta, Cipru, Slovenia, Spania, Bulgaria, Serbia, UK&Irlanda, Polonia, Finlanda, Estonia, Letonia), în funcție de preferințele pionierului și de acceptul gazdei”, explică reprezentanții CCIA Timiș ce presupune acest program educațional.

“Pioneers into Practice” începe cu o sesiune de online learning în care pionierii sunt initiați în “system thinking”, „transition theory” și alte instrumente de aplicare a acestor concepte.


Apoi, „pionierii” lucrează în echipe, la un proiect de grup care are ca temă o provocare locală: poluarea, colectarea selectivă a deșeurilor, transport urban etc.

Asemeni anului trecut, și în 2018, „pionierii” vor lua parte la două workshop-uri ce vor fi organizate la sediul CCIA Timiș (16-18 mai; 6-7 noiembrie) și la un worshop internațional la Utrecht (Olanda), la sfârșitul lui noiembrie.

Perioada de înscrieri este deschisă până în data de 15 aprilie.
Aplicația implică completarea unui formular online și atașarea unui CV, urmată de un interviu care poate fi via Skype pentru aplicanții din afara Timișoarei. Bugetul alocat fiecărui “pionier” este de 2000 euro, sumă care acoperă costurile de transport, cazare și diurnă.

Detalii despre program sunt disponibile pe site-ul: https://pioneers.climate-kic.org. Informații suplimentare și înscrieri de participare la tel. 0372-185286, e-mail: cbadulescu@cciat.ro, Cristina Bădulescu – coordonator CLIMATE KIC / CCIAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.