Se pregătește o nouă ediție a Salonului Internațional de Vinuri VinVest. Peste...

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Internațional de Vinuri VinVest. Peste 300 de sortimente, degustate la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

vinvest

Cel mai mare eveniment dedicat vinului  din România este organizat la Timișoara, înainte de sărbătorile pascale. Este vorba de Salonul Internațional de Vinuri VinVest, care a ajuns la ediția cu numărul 15.

În total, aproximativ 300 de sortimente de vin vor fi expuse în cadrul evenimentului care are loc în perioada 30 martie – 1 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara. Astfel, timp de trei zile, timișorenii vor putea degusta vinuri reprezentative din toate provinciile istorice, motto-ul evenimentului fiind “Identitatea vinului românesc”.

Potrivit organizatorilor, în acest an, este planificat și un preeveniment al VinVest, în data de 15 martie – o degustare de vinuri.

“Importanţa VinVest este tot mai mare, de la an la an, iar faptul că Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 ne obligă să ne pregătim şi mai atent pentru fiecare nouă ediţie, pentru tot mai disputata piață internațională.


Preconizăm şi anul acesta să aducem în salon crame care expun, în total, 300 de sortimente de vin. Ca în fiecare an, și la această ediție vor fi prezenți reprezentanți ai serviciilor conexe producției vinului, cei care dezvoltă logistica. Participanţii cu standuri la evenimentul VinVest Centenar vor primi Marea Medalie de Aur a Unirii în Vinuri/ Centenar 1918 – 2018”, a declarat Lucia Pîrvu, director VinVest.

În cadrul Salonului Internațional de Vinuri VinVest va avea loc, ca de obicei, și Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice, în perioada 29 martie – 1 aprilie, la Timișoara. De asemenea, vor fi organizate un simpozion științific intitulat “Identitatea vinului românesc”, vernisaje de expoziţii artistice, precum și manifestări din zona gastronomiei, artelor și literaturii.

Cei interesați să participe la VinVest sunt așteptați vineri și sâmbătă între orele 10:00 – 19:00, iar duminică între 10:00 – 17:00. Un bilet de intrare costă 20 de lei, bani pentru care fiecare persoană primește ca souvenir un pahar special pe care îl poate folosi la numeroasele degustări din salon.

Anul trecut, VinVest a fost vizitat de aproape 3.000 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.