Seară de poveşti muzicale alături de trupa Vest, la Timişoara

Seară de poveşti muzicale alături de trupa Vest, la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

Melomanii timişoreni sunt invitaţi la un concert susţinut de memebrii formaţiei Vest, evenimentul urmând să se desfăşoare joi, 22 februarie, de la ora 20.00, la Manufactura.

Trupa Vest s-a format în Timişoara în anul 2000 în componenţa Stoica Radu – chitară armonie şi voce, Lajos Varadi – chitară solo şi voce, Popa Ioan Puiu – tobe şi percuţie, Marcu Horia – Rică – chitară bass şi Viorel Screciu – solist vocal – chitară. În luna iulie a anului trecut, basistul formaţiei, Marcu Horia, „Rică“ a murit.

„Concertul va avea în program interpretarea melodiilor din albumul Timişoara Sacra Fame, dar şi o serie de alte piese. Am pregătit pentru această ocazie un program antrenant cu muzică de calitate, program care aşteptăm să fie primit cu deschidere şi bucurie de publicul participant“, ne-a declarat Radu Stoica, din partea trupei.

În urmă cu trei ani, muzicianul timişorean Radu Stoica, a realizat un proiect amplu, dedicat oraşului Timişoara, alături de câţiva prieteni de suflet, albumul numit Timişoara Sacra Fame propunându-şi să reamintească tuturor celor interesaţi că „spiritul Timişoarei n-a murit“.


„Ideea de a compune o odă – imn despre oraşul Timişoara mi-a aparţinut, în condiţiile în care am constatat cu multă amărăciune o degradare continuă a vieţii culturale şi artistice a oraşului şi un dezinteres major sau chiar o complicitate în acest sens a unei importante părţi a comunităţii locale, mai mult sau mai puţin implicate în viaţa şi faima oraşului. Astfel, împreună cu membrii trupei Vest am decis că s-ar impune a se realiza un proiect pe care noi îl considerăm ca şi o iniţiativă lăudabilă şi necesară – pe care sperăm o susţină şi să o urmeze şi alţii – de a dovedi oraşului nostru şi oamenilor valoroşi care au dus faima cetăţii că spiritul Timişoarei nu a murit şi în acest sens pentru a renaşte şi a duce mai departe acest spirit, este necesar să ne aducem şi noi o mică contribuţie. Animaţi de această dorinţă, s-a născut proiectul „ Timişoara, Sacra Fame“, care, ca şi simbolistică, reprezintă omagiul nostru cetăţii – Timişoara Glorie Eternă“, spune Radu Stoica. Albumul apărut la casa de discuri Electro Record din Timişoara cuprinde 18 melodii care păstrează structura clasică a baladelor rock, cu influenţe raggae, blues, folk şi rock.

Formaţia Vest va evolua în componenţa Lajos Varadi Eduard, chitară solo – voce, Ioan Puiu Popa – percuţie, Screciu Viorel ghitară – voce, Remus Măruţă – chitară bass, şi Radu Stoica chitară armonie – voce. Biletele pentru acest eveniment costă 10 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.