Secretele unui păr fabulos

Secretele unui păr fabulos

0
DISTRIBUIȚI

Ce mâncăm „se vede” pe corpul nostru, iar modul de alimentație determină mai ales sănătatea și frumusețea părului.

Părul este fără doar și poate cartea noastră de vizită. Un păr frumos și îngrijit ne ajută nu doar să ne simțim bine în pielea noastră, ci și să facem o impresie bună în societate. Vremea neprietenoasă, spuma de păr, gelurile, ondulatorul, fixativul, vopseaua de păr, dar și coafurile care solicită firul de păr la extrem își spun cuvântul asupra stării de sănătate a podoabei noastre capilare.

Dacă doriți să aveți un păr sănătos, este necesar să știți cum să îl îngrijiți. Printre recomandările specialiștilor se află evitarea spălării părului cu apă fierbinte, evitarea cozilor extrem de strânse, dar și protejarea părului de frig sau de expunerea la soare. Dacă totuși alegeți să purtați părul prins strâns, este recomandat ca pe timpul nopții să îl lăsați desprins. Un rol important în menținerea unui păr sănătos îl joacă și alimentația. Sănătatea acestuia depinde și de nutrienții din organismul nostru. Mai jos, vă prezentăm o listă cu alimente recomandate pentru menținerea unui păr sănătos.

Somon

Somonul este unul din alimentele care ar trebui să fie consumat în mod regulat de toţi cei care doresc să aibă un păr sănătos. Cunoscut pentru conţinutul ridicat de proteine, acizi grasi Omega 3, fier si vitamina B 12 somonul vă ajută să aveţi un păr de invidiat, conferindu-i strălucire. Nutrienţii din somon previn şi uscarea scalpului şi ajută la creşterea părului.

Ouă

Preferatele românilor pentru micul dejun, ouăle sunt printre cele mai sănătoase alimente pe care le puteţi consuma.


Specialiştii ne recomandă să consumăm ouă de cel puţin două ori pe săptămână pentru a avea parte de toate beneficiile acestor alimente care fac minuni pentru sănătatea noastră. Acestea sunt bogate în fier şi vitamina B, dar şi în biotină. Consumul regulat de ouă stimulează transportul de oxigen către foliculii capilari, ajutând astfel la menţinerea unui aspect sănătos al părului.

Lactate degresate

Fără doar și poate, cheia unui păr sănătos este consumul de alimente bogate în calciu. Specialiștii ne recomandă să introducem în dieta noastră brânză, lapte și iaurturi degresate. Acestea conțin cazeină, o proteină care împiedică uscarea pielii capului. Cei care doresc să aibă părul lung ar trebui să știe că alimentele cu conținut ridicat de calciu stimulează creșterea podoabei capilare.

Fructe

Ne ajută să ne menţinem vitalitatea zilnică şi să luptăm împotriva îmbătrânirii. Cunoscute ca adevărate bombe de vitamine esenţiale organismului nostru, fructele joacă un rol important şi în menţinerea unui păr sănătos. Graţie faptului că sunt bogate în vitamina C care ajută la producerea de colagen, piersicile, ananasul, kiwi, mango şi căpşunile ajută la fortifierea părului. Păstrând toţi nutrienţii prezenţi în fructe, fresh-urile de fructe aduc şi ele aceleaşi beneficii.

Legume verzi

Pe lângă fructe, și legumele joacă un rol esențial în menținerea unui păr sănătos. Spanacul, varza, napii sau broccoli au un conținut ridicat de vitamina A și C, care stimulează și reglează producția de sebum care are o acțiune de balsam natural. Aceleași legume verzi ne ajută să prevenim și îmbătrânirea prematură.

Linte

Este un aliment din ce în ce mai des prezent în dieta românilor preocupați de starea lor de sănătate. Aceasta este extrem de bogată în proteine, care previn uscarea scalpului. Însă beneficiile lintei nu se opresc aici. Nutrienții prezenți în acest aliment stimulează creșterea părului, dar și întărirea firelor de păr.

Nuci

Vă cade părul, iar remediile din farmacii întârzie să dea rezultate? Puteți scăpa de problemă prin simple modificări în alimentația dumnevoastră. Nucile, migdalele și arahidele au un conținut ridicat de zinc, care ajută la stoparea căderii părului. Acizii Omega-3 prezenți și ei în nuci ajută la menținerea unui păr strălucitor.

Sursa foto: Freepik

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.