Senatoarea Alina Gorghiu cere demisii în cadrul PSD. Cine sunt cei vizaţi

Senatoarea Alina Gorghiu cere demisii în cadrul PSD. Cine sunt cei vizaţi

0
DISTRIBUIȚI

Reacţie dură a senatoarei liberale Alina Gorghiu faţă de modificările salariale survenite ca urmare a trecerii contribuţiilor sociale în contul angajaţilor. Senatoarea PNL a cerut, la finele acestei săptămâni, ca toţi cei reponsabili de faptul că salariile a zeci de mii de angajaţi se vor micşora să îşi dea demisia.

„Această revoluție fiscală de care și eu și domnul primar am vorbit în conferință de presă de nenumărate ori duce la scăderea salariilor atât în sector public cât și în sector privat.


Toți cei din PSD spuneau că își vor da demisia dacă această revoluție fiscală va duce la scăderea salariilor. Aștept în bloc demisia celor care și-au asumat această revoluție fiscală, conducerea PSD, pentru că astăzi zeci de mii de salarii scad. Am văzut o declarație a doamnei Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, care spunea că o serie de bugetari vor avea salarii scăzute între 10 și 40 de procente. Nu ne spune câți, nu ne spune unde, dar știm că s-a aplatizat grila de salarizate în anumite instituții, ceea ce înseamnă că în foarte multe cazuri nu va mai conta nivelul de pregătire, de vechime sau de complexitatea muncii. Vă mai dau un exemplu, după transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, salariile celor din Tribunale și Parchete vor fi mai mici cu 500 de lei. Vor intra în grevă unii, alții vor protesta. Vor fi mișcări sociale foarte multe pentru că în luna februarie vor apărea fluturașii de salariu în care se va vedea foarte clar cu cât scad aceste salarii”, a declarat Gorghiu în cadrul unei conferinţe de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.