Deputat PNL, despre „statul paralel”: „S-au creat niște încrengături” VIDEO

Deputat PNL, despre „statul paralel”: „S-au creat niște încrengături” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

În contextul instabilității naționale în urma guvernării coaliției PSD-ALDE, care a schimbat două guverne și care a reușit să antagonizeze societatea românească, sintagma „stat paralel” a căpătat foarte multă popularitate. Amuzați de incapacitatea guvernanților de la putere de a-și explica reacția absolut normală a românilor, internauților nu le-a scăpat șansa de a face glume pe seama atât de invocatului „stat paralel” de către Liviu Dragnea și acoliții săi.

Analistul politic Radu Nicosevici, președinte al Academiei de Advocacy, prezent aseară la emisiunea PRESSALERT LIVE, a privit lucrurile dintr-o perspectivă diferită, spunând că „e un lucru preocupant, atât timp cât partidul conducător, liderul conducător, folosesc aceste cuvinte”.


Deputatul PNL de Timiș, Ben-Oni Ardelean, și-a exprimat punctul de vedere privind statul paralel. „S-au creat, nu instituțional, ci para-instituțional, niște încrengături care aveau și forța informațiilor, și a deciziilor. În momentul în care se întâmpla asta într-o instituție, e un pericol pentru democrație, pentru că au scăpat de sub marja de control democratică și este un pericol pentru legalitatea statului și statul de drept în sine. Lucrurile acestea au fost promovate pe o perioadă lungă de timp, s-au creat unele cu o credință bună, de a susține statul, dar anumite persoane au defectat de-a lungul anilor. Nu neapărat din sistemele de informații, ci din toate sistemele decizionale”, a opinat Ben-Oni Ardelean, invitat la PRESSALERT LIVE.

Radu Nicosevici, președintele Academiei de Advocacy, a simplificat încrengătura, întrebându-se retoric: „am o majoritate super confortabilă în Parlamentul României, executivul este al meu, am o putere, dar de ce trebuie să inventeze un strigoi, o gogoriță, niște forțe oculte, care nu-i lasă să dea salariul sau să-și îndeplinească alte atribuții?”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.