Senatorul USR Nicu Fălcoi: „SPP nu e o firmă de pază de...

Senatorul USR Nicu Fălcoi: „SPP nu e o firmă de pază de la școala din Videle”

0
DISTRIBUIȚI

Luare de poziţie dură a senatorului USR Timiş, Nicu Fălcoi, în scandalul Guvernul Dăncilă – Serviciul de Pază şi Protecţie. Secretar al Comisiei de Apărare din Senat, Fălcoi este de părere că şeful PSD, Liviu Dragnea, încearcă să controleze SPP ca pe o firmă de pază de la o şcoală din Videle. USR-istul este de părere că atât Liviu Dragnea, cât şi şeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu dezinformează publicul privint atribuţiile Serviciului de Pază şi Protecţie.

„Am mai avut parte de o premieră, decizia premierului Dăncilă și a cabinetului Dragnea 3 de a renunța la serviciile SPP și de a folosi serviciile Jandarmeriei din subordinea doamnei Carmen Dan, să nu uităm, decizie care este o dovadă a nevoii de control absolut pe care Liviu Dragnea dorește să îl exercite asupra miniștrilor.


SPP nu e o firmă de pază de la școala din Videle. Dacă la o școală din Videle e firesc ca portarul să răspundă în fața directorului, acest lucru nu este firesc și în cadrul SPP-ului. USR consideră că aducerea sub control politic a SPP înseamnă un atentat clar la siguranța națională. Domnul Tăriceanu și domnul Dragnea au adus în spațiul public câteva minciuni. Această structură militară nu se află în subordinea președintelui țării, ea se subordonează Consiliului Suprem de Apărare a țării. Directorul SPP este numit de către președinte la propunerea CSAT, așa că ar fi bine ca domnii Dragnea și Tăriceanu să se informeze mai bine înainte să lanseze în spațiul public tot felul de supoziții”, a declarat Nicu Fălcoi în cadrul unei conferinţe de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.