În hibernare pe ”OZN Arena”: ACS Poli a pierdut cu modesta Sepsi...

În hibernare pe ”OZN Arena”: ACS Poli a pierdut cu modesta Sepsi în primul meci oficial al anului

0
DISTRIBUIȚI

Suporterilor care au așteptat jumătate de iarnă să vadă din nou fotbal de Liga I probabil le-a trecut pofta după prima repriză din Sepsi Sf. GheorgheACS Poli Timișoara. Primul joc oficial din 2018 a adus până la urmă un gol. Nu a fost însă în poarta echipei mai puțin omogene. Gazdele au învins cu 1-0 prin reușita lui Attila Hadnagy și anunță de pe acum o primăvară grea pentru elevii lui Ionuț Popa.

Cu câteva absențe din cauze medicale, Ionuț Popa a apelat la nou sositul Enescu, într-o zonă destinată ”construcției”, și la debutantul Khubutia în centrul defensivei. Dacă georgianul era la primul său meci pentru timișoreni, Sepsi a avut în primul 11 nu mai puțin de nouă jucători transferați în această iarnă. Acest aspect nu s-a văzut însă pe gazonul de la Ploiești, locul ales de gazde deoarece stadionul propriu nu e încă în regulă. Formația pregătită de Eugen Neagoe a avut mai mult inițiativa, lucru care nu a părut să-i deranjeze pe elevii lui Ionuț Popa.

Chiar și așa prima ocazie mai de Doamne ajută a apărut în minutul 20 după ce Vașvari i-a făcut un cadou de bun venit în Liga I lui Filipe Oliveira.


Portughezul a avansat în careu, dar șutul său la colțul scurt a fost respins în corner de Curileac. O altă fază care putea aduce deschiderea scorului s-a desfășurat în minutul 38. Mai întâi Râmniceanu a respins stângaci cornerul executat de Enescu, dar pe contraatac gazdele puteau da lovitura. Centrarea aceluiași Oliveira nu a fost însă ajunsă cum trebuie de Hamed.

Repriza a doua a început cu o incursiune a lui Kuku în banda dreaptă, dar Curileac nu a avut probleme în a-l bloca pe linia de fund. Minutul 51 a adus o nouă ezitare a portarului Râmniceanu, Bîrnoi nu a profitat însă de centrarea bună a lui Ciucur. Peste cinci minute Sepsi le dă din nou emoții bănățenilor. Opsivac întoarce un balon în fața careului mic pentru Viera, dar ivorianul arată că e fundaș și nu găsește cea mai bună opțiune. Peste alte două minute Kuku trimite periculos cu capul, dar mingea trece peste transversală.

Cu 20 de minute înainte de final problemele medicale s-au înmulțit pentru ACS Poli. Șeroni nereușind să-și revină după o lovitură încasată în jumătatea adversă. Pe final bănățenii păreau că prind curaj, dar visul ofensiv s-a ruinat în minutul 87. Golul a venit de la veteranul Attila Hadnagy, intrat de pe bancă. Acesta l-a învins pe Curileac cu o execuție destul de dificilă.

În urma acestui joc ACS Poli, care a deschis ”sezonul calendaristic”, poate fi depășită de Voluntari (locul 10), dacă ilfovenii nu pierd cu Poli Iași mâine.

Sepsi Sf. Gheorghe: Rîmniceanu – Dalmau (cpt.), Viera, Obsivac, Sato – Ghinga, Gorrin (69 Hadnagy) – Oliveira, Fulop, Hamed (52 P. Petre) – Kuku (90 Dima). Pe bancă: Niczuly – Ursu, Burlacu, Chiriță. Antrenor: Eugen Neagoe.

ACS Poli Timișoara: Curileac – Străuț, Khubutia, Melinte, Șeroni (70 Neagu) – Artean (cpt.), Vașvari – Ciucur, Enescu (72 Doman), Bîrnoi (90 Velcotă) – Drăghici. Pe bancă: Straton, Bocșan, Zaluschi, Popovici. Antrenor: Ionuț Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.