Situație fără precedent în CL Timișoara: zeci de plângeri prealabile privind HLC-uri...

Situație fără precedent în CL Timișoara: zeci de plângeri prealabile privind HLC-uri emise

0
DISTRIBUIȚI

Situație halucinantă în Consiliul Local Timișoara. Pe ordinea de zi a ședinței de plen au existat nu mai puțin de 25 de plângeri prealabile împotriva unor hotărâri emise de administrația locală. Multe dintre acestea s-ar putea soluționa în instanță, în funcție de răspunsul aleșilor locali.


Cele mai multe din plângerile ajunse pe masa CL Timișoara vizează majorarea impozitelor pe clădiri cu valori între 300 și 400%. Vizați de măsurile votate în CL Timișoara sunt proprietarii de clădiri din zona centrală, dar și din alte zone ale orașului unde se găsesc clădiri istorice.

Mulți din cei care au contestat majorările de taxe au acuzat că Poliția Locală nu le-a comunicat în timp util toate obligațiile pe care le au vizavi de imobile sau faptul că angajații Poliției Locale Timișoara nu au pregătire în domeniu, pentru a evalua starea clădirilor. Mai mult, oamenii susțin și că primăria nu a respectat măsurile privind transparența decizională. Mulți din cei care plătesc impozite mai mari susțin că au început procedurile de reabilitare a clădirilor.

Consilierul local PMP Marius Dugulescu a atenționat că majorarea impozitelor se face doar pentru proprietarii privați, nu și pentru primărie, în condițiile în care multe din clădirile primăriei precum sunt cele de școli sunt în stare proastă. Consilierul local Adrian Orza a cerut la rândul său standarde clare privind majorarea impozitelor și evaluarea clădirilor. Viceprimarul Dan Diaconu a atenționat că de doi ani de zile Primăria Timișoara susține cu bani reabilitarea clădirilor din centrul Timișoarei, însă că proprietarii de imobile nu au aplicat pentru a primi bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.