Sociologul Bogdan Nadolu: „PSD e un partid destul de mare să poată...

Sociologul Bogdan Nadolu: „PSD e un partid destul de mare să poată genera schimbări la vârf”. Ce crede că urmărește Liviu Dragnea după congres VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Președintele PSD, Liviu Dragnea, cel care a avut puterea să schimbe două guverne proprii, a luat decizii bruște și neașteptate în interiorul partidului pe care-l conduce. Deși pare să-și conduce partidul cu pumn de fier, Dragnea a anunțat că în maximum 10 zile un CEx al PSD va decide dacă la Congresul din 10 martie vor fi organizate alegeri pentru funcțiile de conducere în PSD.

Sociologul Bogdan Nadolu este de păre că Liviu Dragnea urmărește să-și reîntărească poziția de lider. „Rolul Congresului este de reconfirmare a poziției în partid și de reafirmare a polului de putere și de susținere. Spre asta mergem cu gândul, ținând cont și de triada de schimbări fără precedent, care nu avea cum să nu-i atingă imaginea”, a explicat Bogdan Nadolu, conferențiar doctor la departamentul de sociologie al Universității de Vest Timișoara, invitat la PRESSALERT LIVE.

Întrebat dacă crede că în spatele unei reconfirmări a poziției se ascunde și încercarea de a avea o imagine mai puternică în fața justiției, în condițiile în care Liviu Dragnea așteaptă o sentință din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție, Bogdan Nadolu a precizat că: „sperăm că nu, în bătălia din justiție.


În interiorul partidului este cu siguranță un subiect sensibil. S-a protestat mai bine de o lună anul trecut, în iarnă, însă a rezistat împotriva mișcării de stradă. Clar este un subiect ce poate produce consecințe consistente. Se agață de resursele de putere pentru a evita consecințele”.

În cazul în care Liviu Dragnea va primi o condamnare, PSD va trebui să-și aleagă un alt lider. „E un partid suficient de mare ca să poată genera o schimbare la vârf a întregii garnituri. Nu cred că nu ar avea cine să îi ia locul, cu instaurarea unui regim veritabil. Ținând cont că în problema ordonanței 13, care l-a vizat în mod direct, a rezistat cu stoicism, fără să recunoască public vreo vină, eu cred că încearcă efectiv prin orice mijloc, resursă, variantă, să își rezolve problemele personale”, a declarat sociologul Bogdan Nadolu.

O schimbare de structură în Biroul Permanent Național ar însemna și alegeri pentru vicepreședinții partidului. „E un semnal că lucrurile nu sunt atât de roz pe cât par. În interiorul partidului au început să existe precipitări”, crede Bogdan Nadolu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.