Sorin Grindeanu, reacție la războiul dintre Tudorel Toader și Laura Codruța Kovesi:...

Sorin Grindeanu, reacție la războiul dintre Tudorel Toader și Laura Codruța Kovesi: „Cred că raportul ministrului Justiției este bine argumentat” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Fostul prim-ministru al României, Sorin Grindeanu, are încredere în ministrul Justiției, Tudorel Toader, care astăzi a propus revocarea Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE, Grindeanu și-a reconfirmat poziția atunci când vine vorba despre justiție, aceea că ar trebui să rămână strict în sarcina profesioniștilor.

„Am citit doar, pentru că mă aflam pe drum spre emisiune. Am văzut concluzia. Neurmărind foarte atent, pot să spun că am convingerea că, așa cum îl cunosc pe Tudorel Toader, a venit cu punctul dânsului de vedere, argumentat, în fața cetățenilor României. Urmează ca procedurile viitoare, avizul consultativ de la CSM și decizia finală a președintelui Klaus Iohannis să decidă acest subiect”, a declarat fostul prim-ministru la României, Sorin Grindeanu.

Desele discuții pe tema justiției au fost tratate de fiecare dată în aceeași măsură de Sorin Grindeanu, după cum spune actualul șef al ANCOM, ieșit din viața politică pentru moment. „Nu mi-am schimbat niciodată punctul de vedere când vine vorba de justiție, cel de a nu interfera în munca profesioniștilor, fie că vorbim de procurori, fie că vorbim în cazul acesta de ministrul Justiției. Profesioniștii trebuie să vorbească în acest domeniu.


Sunt convins că președintele Iohannis va citi foarte bine raportul întocmit, va vedea argumentația care a stat la baza deciziei ministrului și va lua o poziție”, a specificat Sorin Grindeanu, aflat în studioul HDV.

Indiferent de rezultatul final, situația momentană e regretabilă iar conflictele aprinse cu mize mari nu fac nicidecum bine României. „Cam prea des în ultimii ani, nu chiar puțini, România are parte de această împărțire în tabere pro și contra. Nu există un dialog între tabere. Suntem un singur popor, fiecare cred că își dorește binele poporului”, a menționat Sorin Grindeanu.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost acuzată de ministrul Justiției Tudorel Toader de comportament autoritar, discreționar sau implicare în anchetele altor procurori. „Câteva dintre punctele pe care le-am citit și care stau la baza deciziei ministrului Toader par a fi argumentate solid. Probabil că dânsul a prezentat o formă redusă a acestui raport, deși am înțeles că a durat o oră și jumătate prezentarea”, a opinat Grindeanu, care a fost prim-ministrul ce l-a numit pe Tudorel Toader în funcția de ministru al Justiției. „Chiar eu l-am propus ministru al Justiției, după o perioadă de consultări. M-am bucurat că fostul rector al Universității din Iași, fost membru al CCR și membru al Comisiei de la Veneția, a acceptat. Pe atunci am cerut o listă cu oameni cu care să mă întâlnesc. Era o perioadă agitată. Ulterior au fost discuții la nivel politic, doar e un guvern politic, susținut de coaliție. Apoi am avut o discuție. A fost destul ceea ce am spus, iar după cinci minute a acceptat funcția”, a dezvăluit Sorin Grindeanu, fost prim-ministru.

Legat de înregistrările apărute în ultima vreme, care au bulversat opinia publică, Grindeanu nu are o concluzie conturată în întregime. „Cred că este o anchetă în curs. Putem merge pe două scenarii. Dacă acele înregistrări sunt 100% reale, dacă nu sunt trunchiate anumite informații, e foarte grav, iar ceea ce au făcut procurorii de la Ploiești nu e justiție. Până la urmă, lucrurile vor fi lămurite în instanță”, crede Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.