Taximetriști din Timișoara, „în ședință” după evenimentele din ultima vreme UPDATE Pentru...

Taximetriști din Timișoara, „în ședință” după evenimentele din ultima vreme UPDATE Pentru ce a luat amendă un șofer de taxi FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Controalele tot mai dese ale polițiștilor și conflictul violent de acum mai bine de o săptămână cu câțiva șoferi Uber i-au pus pe gânduri pe taximetriștii timișoreni.

Aproximativ 100 de șoferi de la compania Tudo s-au adunat astăzi, în jurul orei 17.00, în parcarea din apropierea clubului Heaven, după ce mai multi colegi de-ai lor au fost luați din stații și duși în parcarea din Piața Consiliul Europei pentru a fi controlați de polițiști rutieri și inspectori RAR. Taximetriștii spun că nu intenționează să plece în coloana pe străzile orașului, ci s-au adunat pentru a discuta despre cum pot înființa o asociație pentru a lupta împotriva Uber.

În parcarea din apropierea clubului timișorean și-au făcut apariția mai multe echipaje de polițiști și jandarmi.

„Individual, in fata unei instituții nu reprezentați nimic. Puteți să faceti o plângere împotriva Uber, in acest moment, la primărie și primiți răspuns în 30 de zile. Trebuie sa contestați la primărie că între Uber și voi se face discriminare. Poliția vă verifică doar pe voi, și nu pe Uber, pentru că nu există unitate”, le-a spus un timișorean chemat să-i informeze pe taximetriști cum pot înființa un ONG.

Doi jandarmi au venit în mijlocul taximetriștilor pentru a-i întreba dacă protestează, aceștia fiind informați că doar s-au adunat sa discute despre cum se pot apăra fata de abuzuri și Uber și că vor rămâne în parcare până în jurul orei 18.00.

Vă reamintim că în urmă cu aproape două săptămâni mai mulți șoferi ai Uber și taximetriști au avut o altercație nocturnă în trafic, aceștia din urmă ajungând în zona Soarelui și claxonând pe lângă locuința primarului Timișoarei Nicolae Robu.


A doua zi după incident, aproximativ 100 de taximetriști au participat la un protest spontan în Timișoara, însă au fost amendați de poliție pentru acțiunea neanunțată. Pe rând, UBER România și reprezentanți ai taximetriștilor au emis comunicate de presă în care se acuzau reciproc, iar primarul Nicolae Robu a declarat că nu poate interveni în acest conflict, deoarece, ca edil-șef, nu deține pârghiile necesare.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Un taximetrist a fost amendat cu 290 de lei, pe motiv că ar fi alergat pe carosabil alături de mașina poliției din care autoturismele Tudo erau filmate. Taximetristul susține că a alergat pe marginea drumului, nu pe carosabil.

UPDATE 2 Întâlnirea taximetriștilor s-a încheiat în jurul orei 18.00.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.