Timișul a avut baftă la tragerea la sorți pentru stabilirea adversarei din...

Timișul a avut baftă la tragerea la sorți pentru stabilirea adversarei din barajul de promovare în Liga a III-a de fotbal. Cu cine va juca la vară campioana județeană

0
DISTRIBUIȚI
Timișul Șag, liderul D-Timiș, va duce o luptă grea cu Dumbrăvița pentru titlul județean. Foto: Facebook

Campioana județului Timiș va fi din nou favorită clară la barajul de promovare în C. Astăzi, la sediul FRF, a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea programului celor 21 de jocuri între grupările care câștigă Liga a IV-a. Locul 1 din D-Timiș va înfrunta la finele acestui sezon câștigătoarea eșalonului similar din Mehedinți, probabil cel mai neperformant de la nivelul întregii țări.

Dacă în sezoanele trecute existau speculații cu privire la cum se stabilesc jocurile de baraj, pentru această ediție Federația a organizat live tragerea la sorți a împerecherilor dintre județe.


Pentru a simplifca situația s-au creat șapte regiuni. Timișul a fost repartizat în regiunea vest, alături de Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj și Mehedinți. S-au evitat astfel situațiile dubioase din trecut când Timișul a întâlnit tocmai echipa din Alba, se punea atunci problema că vecinele făceau presiuni pentru a evita o confruntare directă. Se poate spune că viitoare campioană D-Timiș va fi clar favorită la baraj. Deoarece urmează să întâlnească echipa care va triumfa în Mehedinți, județ care are ani buni de rateuri la baraj și care nu are nicio reprezentantă în primele trei eșaloane ale țării.

În acest moment principalele favorite la câștigarea titlului județean în Timiș sunt Timișul Șag, campioană de iarnă cu 43 de puncte, urmată de puternica ACS Dumbrăvița, cu 40 de puncte. Situația la vârf în Mehedinți se prezintă astfel: Recolta Dănceu e lider cu 30 de puncte, dar și cu un joc mai puțin față de urmăritoarele Viitorul Șimian și CS Strehaia. Campionatul județului din Oltenia e prevăzut însă și cu play-off. Față de edițiile trecute exista un optimism mai mare în Mehedinți prin sosirea la primele două clasate ale unor jucători cu activitate în ligile superioare. Echipele care participă la baraj trebuie să nu aibă probleme cu CIS-ul (Certificatul de Identitate Sportivă). Lucru care a afectat de asemenea echipele din zonă în edițiile trecute.

Vara trecută Ghiroda a promovat după un dublu succes cu Hercules Lupeni, campioana Hunedoarei, cu 2-1 în deplasare și 3-1 pe teren propriu.

Turul barajului va avea loc sâmbătă, 16 iunie, de la ora 18, în timp ce returul e programat pe 23 iunie, ora 17.30. În regiunea vestică s-au mai stabilit confruntările dintre Hunedoara – Caraș-Severin și Arad vs. Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.