Politicienii locali, invitați să sprijine activ Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021

Politicienii locali, invitați să sprijine activ Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021

0
DISTRIBUIȚI

Partidele politice din Timiș se pot implica activ în susținerea activității Asociației Timișoara Capitală Culturală 2021. Este mesajul transmis ieri de președintele asociației, Simona Neumann, în cadrul unei conferințe de presă.

„Partidele politice pot să contribuie la implementarea acestui proiect. Cu ajutorul parlamentarilor să obțină finanțarea de la guvern nu doar pentru programul cultural, ci și pentru infrastructură. Partidele politice prin reprezentanții lor care au funcții publice sau funcții în alte domenii pot să ne ajute prin punerea la dispoziție de spații. Nu este de competența lor, eu spun doar că dacă doresc să ne ajute o pot face în acest sens, dar acest proiect trebuie să rămână în afara disputelor politice.


Noi am fost selectați de juriu tocmai pe baza faptului că am putut să dovedim că există o asemenea înțelegere la nivelul Timișoarei și că avem o organizație independentă, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană, care asigură această independență”,a declarat Neumann.

Practic, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 are nevoie de 3.885.000 de euro în 2018, bani necesari pentru funcționare și pentru implementarea de proiecte. 590.000 de euro din totalul sumei ar trebui să vină de la Guvern, 1.800.000 de euro, de la Primăria Timișoara și 400.000, de la Consiliul Județean Timiș. Restul de bani, până la completarea sumei, ar trebui să provină din mediul privat.

Directoarea asociației, Simona Neumann, a explicat că „vrem să accelerăm puțin atragerea de fonduri din sectorul privat și lucrul acesta vrem să îl facem cu ajutorul unor profesioniști după ce se va aproba bugetul pe anul acesta. Noi vom începe recrutările, am dori să recrutăm un specialist în aducerea de fonduri din mediul privat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.