Primarul Robu, convins că va fi lăudat de CE pentru comisiile de...

Primarul Robu, convins că va fi lăudat de CE pentru comisiile de verificare a Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021: ”Dar ce, suntem colonie sau ce suntem?”

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Comisia Europeană va aprecia toate comisiile pe care le va înființa Primăria Timișoara pentru a monitoriza activitatea Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană – așa sună promisiunea făcută astăzi de primarul Timișoarei, Nicolae Robu. Declarațiile primarului vin după ce un membru al juriului care a acordat Timișoarei titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 și-a exprimat pe Facebook dubiile cu privire la corectitudinea deciziei luate, în contextul în care activitatea asociației a fost criticată de edilul timișorean în ultimele săptămâni.

„Cineva trebuie să asigure armonizare, cooperare interinstituțională și, implicit, monitorizare. Cineva s-a grăbit să informeze comisia crezând că noi stăm pe burtă sau chiar în genunchi aici.


Ați văzut dialogul reprodus în presă. Ne dezvăluie ce era acolo că cineva a știut nu să informeze, ci să dezinformeze, că asta rezultă din dialog, că a fost o dezinformare. Nu rezultă asta din acest dialog? Rezultă foarte clar că eu sunt convins că doamna respectivă nu s-ar fi exprimat în felul acesta vizavi de monitorizare, nu ar fi înțeles că cineva vine să monitorizeze peste ce face comisia. Nu este nicio problemă oficială, că sunt oameni cu cap acolo. Dar eu vorbesc despre ce sunt în stare să facă unii compatrioți. Nu poate fi decât apreciat tot ce am făcut eu acolo. Nu este firesc ca atunci când dai zeci de milioane din bani publici, tu, ca responsabil al cetățenilor cărora le aparțin acești bani, să faci o monitorizare, să ceri rapoarte privind ce s-a întâmplat? Ce e găsit de unii deplasat în asta? Sau ce are personal ba cu doamna Simona Neumann sau cu mai știu eu cine. Nu are nimic personal, indiferent cine ar fi în fruntea asociației, lucrurile s-ar întâmpla la fel. Nu știu de ce unii au sărit ca arși, ba mai bine zis eu știu de ce, pentru că eu țin la acest oraș și la acest proiect. Nu știu ce ar fi ajuns să fie dacă nu m-aș fi implicat. Cred că am făcut un pas important spre detensionare, lucrul acesta neexcluzând că detensionarea poate presupune și o exacerbare înainte de scădere”, a declarat Robu.

Întrebat de PRESSALERT.ro dacă va merge mai departe cu înființarea comisiilor de verificare a asociației, primarul Nicolae Robu a răspuns afirmativ.

„Cum să nu, sigur, mai ales că ele vor fi apreciate de Comisia Europeană, vă asigur. A fost așa o discuție. Hai să fim serioși, în momentul în care va înțelege despre ce este vorba, orice membru al juriului nu poate decât să spună felicitări pentru că faceți așa ceva. Nu poate să spună altceva. Orice om cu mintea limpede nu poate decât să aprecieze că se coagulează forțele culturale ale orașului pentru ca Timișoara să onoreze titlul de Capitală Europeană a Culturii, că despre asta este vorba. Oricine înțelege că în țara asta există legi, dar ce, suntem colonie sau ce suntem? Suntem o țară cu legi care trebuie respectată. În momentul în care eu dau bani la orice structură trebuie să știu ce se întâmplă cu banii. Este firească această monitorizare”, a adăugat Robu.

1 COMENTARIU

  1. aha. ca atunci cand a dat bani pentru poarta care s-a prabusit. a monitorizat situatia de nu-i adevarat. deci ce sa intelegem, robule? ca asta a fost planul de la inceput? sa prabusesti poata sub atenta monitorizare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.