Timişorenii de la Thy Veils, un nou single din discul pentru coloana...

Timişorenii de la Thy Veils, un nou single din discul pentru coloana sonoră a lungmetrajului science-fiction Neoradiant

0
DISTRIBUIȚI
Timișorenii de la Thy Veils au lansat cel de-al 7-lea single, extras de pe albumul Neoradiant

Timișorenii de la Thy Veils au lansat cel de-al șaptelea single, extras de pe albumul Neoradiant, un material discografic complex, construit și publicat piesă cu piesă sub ochii publicului, ce va constitui soundtrack-ul lungmetrajului sci-fi cu același nume.

Piesa Transparent Earth dezvăluie o nouă abordare stilistică a grupului.


Pentru prima dată, se pot identifica influențe funk și soul alături de o ancorare în contemporan a inițialelor explorări muzicale ale grupului: sound-ul simfonic și aranjamentele neo-clasice.

Versurile și vocea îi aparțin artistei Alira Mun, reflecții asupra condiției umane transpuse metaforic, ce transmit o stare meditativă, în contrast cu cel mai up-beat groove creat până în prezent de Daniel Dorobanțu.

Transparent Earth este un material atent construit: este dramatic, dar senin; emoțional, dar detașat; contemplativ, dar, în același timp, dansabil.

Multiplele zone explorate până în prezent prin intermediul albumului Neoradiant, aparent divergente, pornesc din același punct: curiozitatea de explorare a realităților acestui Univers, ghidată de sentimentul de uimire. Noul single se poate asculta aici.

De la debutul său, în 1995, muzicianul şi artistul vizual Daniel Dorobanțu a produs 11 albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia. Artistul care a pus bazele Thy Veils, un ansamblu de artă sincretică, a pornit la drumul descoperirilor muzicale cu ajutorul unor figuri cunoscute ale scenei locale şi naţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.